twamesterZwarte pieten geven startsein voor aanleg van ´De oase´ van De Twamêster

Op maandag 5 december geven zwarte pieten het startsein voor de aanleg van het nieuwe plein bij het schoolgebouw van o.b.s. De Twamêster in Wergea: ´De oase´. Behalve een groene oase wordt er ook een amfitheater gerealiseerd met 140 zitplaatsen. U bent om 8.30 van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

´De oase´ sluit heel mooi aan bij de visie van de school en biedt kinderen volop mogelijkheden om met hoofd, hart en handen bezig te zijn. De elementen sport, spel, natuur en cultuur komen allemaal samen in ´De oase´. Hiermee wordt ´De oase´ niet alleen een plek voor de schoolkinderen, maar ook voor de dorpsbewoners en plaatselijke verenigingen die er activiteiten kunnen organiseren. Dit past heel mooi bij De Twamêster, die veel waarde hecht aan een goede verbinding en samenwerking met de partijen in het dorp.


Het ontwerp van ´De oase´ en het amfitheater
´De oase biedt ruimte om te bewegen, ontdekken en experimenteren. Zo zijn er speeltoestellen en de kinderen kunnen verschillende sporten beoefenen. Daarnaast komen er fruitbomen, een vlinder-, natuur- en moestuin, een beekje, een grote loungebank, een warmtemuur en een grasveld. Ook na schooltijd is de oase toegankelijk voor de buurt. Hiermee wordt de sociale interactie tussen kinderen ook na schooltijd gestimuleerd. Door te werken met hoogteverschillen is er ruimte voor een amfitheater met 140 zitplaatsen. Deze plek biedt het dorp de mogelijkheid om muziek- en theatervoorstellingen te organiseren.

Opening groene oase en amfitheater
Het dorp, de school en ontwerper Henk Pleiter zorgen gezamenlijk voor de aanleg van de tuin. Het beheer doet de hovenier zo veel mogelijk in samenwerking met de kinderen van de school. Naar verwachting wordt de tuin in het voorjaar van 2017 officieel geopend. De totale investering voor dit project bedraagt ruim honderdduizend euro. Gemeente Leeuwarden is de hoofdsponsor en stelt 50.000 euro beschikbaar. Verder het de Provinsje Fryslân, woningbouwvereniging Elkien, de Rabobank, Jantje Beton, Pleatslik Belang Wergea, de Van der Woudestichting en Proloof een mooie bijdrage geleverd. De leerlingen hebben met een sponsorloop een mooi bedrag binnengehaald voor een klimrek.

Proloog
O.b.s. De Twamêster is onderdeel van Proloog, de onderwijsorganisatie voor het openbaar basisonderwijs in de Gemeente Leeuwarden. Met 23 openbare basisscholen biedt Proloog onderwijs aan kinderen in Leeuwarden, Techum, Goutum, Wergea, Warten, Wirdum, Grou, Irnsum, Reduzum en Lekkum.

 

Het weer in Wergea

4°C

onweersbuien

Laatst bijgewerkt op 22-03-2018 01:00 uur
Bron: Yahoo

Bedrijven
    
Tweets

09-03-2018 12:51
RT @popduo: Vandaag... 'Nee' gezegd tegen deelname aan een Friestalig coverproject, maar een dikke 'ja' op de vraag of we met een zelfgesch…


01-03-2018 09:37
RT @BakkerijdeBoer: Wij zijn per direct opzoek naar een ervaren, zelfstandige broodbakker voor 38 uur in de week. Email: Info@bakkerijdeb


24-02-2018 21:49
@popduo: Vanavond even een dansje (en/of biertje) doen? Kom naar de Bidler #Wergea, vanaf 22.30u na de voorstelling van… https://t.co/OrwGlg5ihp


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube