teatsen2017 01
Wergea maakt zich op voor het 24e Wrald Kampioenskip Teatsen

Voor de één is het kaatsen met een tennisracket, voor de ander tennissen op een kaatsveld. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, aan spektakel in ieder geval geen gebrek tijdens een teatspartij.

Het spelletje, dat begon als een wild idee, heeft zich inmiddels gemanifesteerd als echte sport die in veel dorpen wordt beoefend. Vaak nog als alternatief voor een ledenpartij kaatsen, maar in Wergea is het WK een begrip op zich.

Dat het Teatsen in Friesland en omstreken leeft bleek vorig jaar tijdens het WK Teatsen met een deelname van liefst 45 partuur. Ook dit jaar zijn de omstandigheden weer uitstekend.

Lees meer: WK teatsen in Wergea op 15 en 16 juli

boarnsterhim tennis 2016 winnaarsN.B. klik onderaan op "Lees meer" om het volledige artikel te lezen, hierin staat het volledige overzicht van de 1e t/m 4e prijzen, inclusief de 2 Wergeaster deelnemers.

Joop Andringa en Thiadmar van der Wal uit Reduzum zijn de winnaars van de tenniskampioenschappen Boarnsterhim 2016 . In de finale van de A-klasse versloegen ze Durk Kooistra en Johan van der Sluis uit Akkrum. Met zijn zestig jaar is Andringa een oud-gediende, die met wisselende partners vaker de titel in de wacht sleepte. Dank zij de prima spelende Thiadmar, die een vervaarlijke topspin in zijn slagen legt, lukte dat dit jaar ook weer. De taai spelende Kooistra en Van der Sluis konden niet tegen de granieten slagen van het duo op.

De Grousters Dieuwke van den Bosch en Bea Wijnstra waren ongenaakbaar in de damesdubbel A. Met 6-0 en 6-1 versloegen ze tijdens de finales zondag Zus Tiesema en Marije de Groot uit Reduzum. Eerder al hadden ze met 6-0 en 6-1 van de uiteindelijke nummer twee gewonnen, Doutzen Oosterhof (Akkrum) en Wieke Huisman (Aldeboarn).

Lees meer: Reduzumer tennissers winnen titelstrijd Boarnsterhim 2016

Bedrijven
    
Tweets

09-08-2017 16:54
Doarpskafee Wergea fallyt #omropfryslan https://t.co/52wPHGtM6A


28-07-2017 21:45
RT @BakkerijdeBoer: Vandaag hebben wij weer een bijzonder mooie bruidstaart mogen maken :-) #bruidstaart #trouwen #ambacht https://t.co/3v


26-07-2017 09:12
RT @WietseMM: Nog 5 ramen en dan zijn alle 15 ramen, 140 jaar, v d Bidler in Wergea gerenoveerd. Vrijwilliger met hoogtevrees heeft hier n…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube