Fietspad Leechân 2e fase: Greate Kritewei - Warten

De gemeente Leeuwarden is gestart met de voorbereiding voor de aanleg van de 2e fase van het fietspad in het Leechlân tussen Grou en Warten. Daarnaast komen op de weg tussen Grou en Warten een aantal snelheidsremmende maatregelen, om ook de rijbaan veiliger te maken.

De eerste fase van het fietspad is in 2016 geopend. Nu starten we met het tweede deel. Het streven is om komende zomer de voorbereidingen af te ronden, zodat we in het najaar van 2018 kunnen beginnen met de aanleg van de tweede fase van het fietspad. Als alles volgens planning verloopt, kan het fietspad in het voorjaar van 2019 klaar zijn.
Voorbereidend werk
Veel voorbereidend werk vindt altijd achter de schermen plaats. Belangrijk in deze fase zijn de gesprekken met eigenaren van de grond waarop het fietspad aangelegd gaat worden. De gemeente wil de grondoverdracht zorgvuldig

 

Lees meer: Fietspad Leechlân

oplaadpunt 2018 02Het tabletcafe in Us Doarpshûs te Wergea gaat verder onder de naam Oplaadpunt. Iedereen kan hier terecht met vragen over zijn of haar tablet of smartphone. Als je al heel veel weet over je apparaat maar ook als je er nog helemaal niets over weet. Ook kun je langskomen om eens te kijken hoe een tablet of smartphone werkt. De mensen van AanZet helpen je graag!!

Er staat in de planning een cursus te starten. Daar beginnen we mee na de zomervakantie. Als je belangstelling hebt: loop even langs in Us Doarpshûs. Elke derde dinsdag van de maand zijn de mensen van AanZet aanwezig: om te helpen maar ook om informatie te geven over de cursus.

Lees meer: Oplaadpunt Wergea

Bedrijven
    
Tweets

23-02-2018 21:10
RT @TsjerkjeSwichum: Moarn yn op en út tusken 10 oant 12. https://t.co/NiJodU0cLI


23-02-2018 21:09
RT @vvWarga: Morgen schutjassen vv Warga. Inmiddels al 20 deelnemers zich aangemeld. Ondanks de vorst is de kantine door de konsul goedgeke…


22-02-2018 20:50
RT @popduo: Yes! Single #3 Weima & vd Werf yn it Frysk 2 "Boartsje" https://t.co/BFJlzV7hIK


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube