“KOM OP ‘e TÚN” 10 maart Fruitboomgaard Wergea.

Dorpsgenoten,

Ook dit jaar doen we weer mee aan NL-doet. De gezellige Landelijke vrijwilligersdag in onze FRUITBOOMGAARD WERGEA. Zoals u wellicht weet bevind die zich tussen Narderherne en de Wergeasterfeart. De eerdere vrijwilligersdagen(NL-doet en Natuurwerkdag) waren zeer succesvol en gezellig.

Wat gaan we doen:
1. Doorgaande pad verhogen en verbeteren.
2. Boomspiegels vrijmaken van onkruid.
3. Parkbankjes plaatsen.

Lees meer: NL-doet in Wergea

website udi logoVolleybalvereniging UDI heeft zich opgegeven voor een sponsoractie van Specsavers om nieuwe volleyballen aan te schaffen. Door het intensieve gebruik gaat de kwaliteit van de huidige ballen hard achteruit. U kunt stemmen op UDI door te klikken op de volgende link: UDI Specsavers sponsoractie. Stemmen kunnen worden uitgebracht tot en met donderdag 30 november 10:00 uur. Alvast bedankt!!

doarpswurkDe provincie Fryslân vindt dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor de Fryske mienskip en geeft vrijwilligers de kans om gratis of met flinke korting een training of workshop naar keus te volgen. Zo hoopt de provincie Fryslân dat vrijwilligers met nóg meer plezier en voldoening hun vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit aanbod geldt voor alle vrijwilligers: het soort vrijwilligerswerk of de hoeveelheid maakt niet uit.

Hoe werkt het? Vrijwilligers kunnen eenmalig een voucher inzetten voor een gratis training of workshop of een korting van €100,- . Vrijwilligers kunnen uit het Open Aanbod van vafryslan.nl een training of workshop uitkiezen. De trainingen en workshops die ‘meedoen’ zijn te herkennen aan het woord ‘Voucher’. Het aanvragen van een voucher is niet nodig, dit gaat automatisch. Vul het inschrijfformulier in en vink onderaan het vakje ‘Ja, ik zet mijn voucher in!’ aan. Meer weten? Kijk hier.


Nu de zomerperiode weer voorbij is, is hét moment aangebroken om gebruik te maken van de vouchers. Er staan diverse trainingen en workshops klaar op vafryslan.nl. Het aanbod groeit continu dus houdt vafryslan.nl in de gaten.

hondencampagneEen schone gemeente, daar zijn wij niet vies van
Schone sloten en vijvers om rustig te vissen. Heerlijk wandelen in het park zonder steeds te hoeven kijken waar je je voeten neerzet. Samen krijgen we het voor elkaar en houden we de openbare ruimte schoon. De gemeente zorgt voor de juiste voorzieningen en regels en iedereen draagt zijn steentje bij. Een schone stad en een schoon dorp is iets om trots op te zijn.

Hondenpoep
Een hond is een gezellig huisdier waar veel mensen iedere dag plezier aan beleven. Als goed hondeneigenaar ruimt u natuurlijk ook altijd de poep op. Helaas gebeurt het nog wel eens dat eigenaren de poep van hun viervoeter in de kolk(put) of sloot gooien. Dit lijkt misschien een goede oplossing, poep is toch biologisch? Maar al die poep in sloten en vijvers zorgt voor te hoge fosfaat gehaltes, wat leidt tot vissterfte. Daarnaast verstoppen kolken door poepzakjes. Bij hevige regenval kan het water dan niet weg en komen straten blank te staan. Ruim daarom de hondenpoep op de juiste manier op. Dat is fijn voor uzelf en uw buren.
Poep in de bak, scheelt een hoop ongemak.

De Gouden Grijpers van zwerfafval
De gemeente organiseert voor het zesde jaar op rij de Gouden Grijpers. Vrijwilligers die zwerfafval opruimen staan bij deze uitreiking in het zonnetje. Kent u iemand die zwerfafval raapt? Nomineer hem of haar dan voor deze mooie prijs! Aanmelden kan tot 1 november 2017 via het e-mailadres hennie.greuter@leeuwarden.nl. Vermeld hierbij de naam, adres en woonplaats van de genomineerde. Geef ook aan waarom u vindt dat deze persoon de Gouden Grijper verdient. Wij nodigen alle genomineerden uit voor de overhandiging van de prijs in het stadshuis op 13 december 2017.

Lees meer: Een schone gemeente, daar zijn we niet vies van!

Het weer in Wergea

10°C

deels bewolkt

Laatst bijgewerkt op 23-09-2018 22:32 uur
Bron: Yahoo

Bedrijven
    
Tweets

03-09-2018 17:03
RT @popduo: Zondagmiddag 30 september geven we met het Groninger duo Korthuis en Pol een uniek #dubbelconcert in @TsjerkjeSwichum. Zij in h…


28-08-2018 22:01
RT @popduo: Leuke zondag weer in #Balk bij @BMKEIMPE met wederzijds vermaak. Gemist? In 2019 zijn we er 31 maart en 25 augustus weer! https


28-08-2018 22:01
RT @vvWarga: De velden worden klaargemaakt voor de bekerwedstrijden van dit weekend. Het programma staat op onze nieuwe site. https://t.co/


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube