hondencampagneEen schone gemeente, daar zijn wij niet vies van
Schone sloten en vijvers om rustig te vissen. Heerlijk wandelen in het park zonder steeds te hoeven kijken waar je je voeten neerzet. Samen krijgen we het voor elkaar en houden we de openbare ruimte schoon. De gemeente zorgt voor de juiste voorzieningen en regels en iedereen draagt zijn steentje bij. Een schone stad en een schoon dorp is iets om trots op te zijn.

Hondenpoep
Een hond is een gezellig huisdier waar veel mensen iedere dag plezier aan beleven. Als goed hondeneigenaar ruimt u natuurlijk ook altijd de poep op. Helaas gebeurt het nog wel eens dat eigenaren de poep van hun viervoeter in de kolk(put) of sloot gooien. Dit lijkt misschien een goede oplossing, poep is toch biologisch? Maar al die poep in sloten en vijvers zorgt voor te hoge fosfaat gehaltes, wat leidt tot vissterfte. Daarnaast verstoppen kolken door poepzakjes. Bij hevige regenval kan het water dan niet weg en komen straten blank te staan. Ruim daarom de hondenpoep op de juiste manier op. Dat is fijn voor uzelf en uw buren.
Poep in de bak, scheelt een hoop ongemak.

De Gouden Grijpers van zwerfafval
De gemeente organiseert voor het zesde jaar op rij de Gouden Grijpers. Vrijwilligers die zwerfafval opruimen staan bij deze uitreiking in het zonnetje. Kent u iemand die zwerfafval raapt? Nomineer hem of haar dan voor deze mooie prijs! Aanmelden kan tot 1 november 2017 via het e-mailadres hennie.greuter@leeuwarden.nl. Vermeld hierbij de naam, adres en woonplaats van de genomineerde. Geef ook aan waarom u vindt dat deze persoon de Gouden Grijper verdient. Wij nodigen alle genomineerden uit voor de overhandiging van de prijs in het stadshuis op 13 december 2017.


Zelf aan de slag
Wilt u ook samen met uw buren de eigen straat of wijk opruimen? De gemeente stelt hiervoor gratis materiaal als grijpers en vuilniszakken beschikbaar. Onze buitendienst komt het verzamelde afval en de materialen na de schoonmaakactie ook weer kosteloos ophalen. Neem hiervoor contact op met gemeente Leeuwarden via 14058 of informeer bij uw wijkpanel of dorpsbelang.

Gratis poepgrijper afhalen
Voor het gemak kunt u een poepgrijper gebruiken. Een gratis poepgrijper kunt u afhalen bij de balie van het Stadskantoor (Oldehoofsterkerkhof 2) of bij het dienstverleningsloket in Grou (J.W. de Visserwei 10). U kunt bij de meeste dierenspeciaalzaken Biobags kopen, bij een aantal ook met korting. Deze biologisch afbreekbare zakjes mogen in elke container. Kijk voor meer informatie op www.leeuwarden.nl/honden]
Hondenpoep in zakjes kan in de blauwe hondenpoepbakken of metalen Gepp bakken. Let op, in de Gepp bakken kan geen ander afval want daardoor raken ze verstopt. Gebruik voor de Gepp bakken het liefst biologisch afbreekbare poepzakjes. Hondenpoep in zakjes kan ook in de eigen grijze container, of zonder zakje in de groene container.

 

Bedrijven
    
Het weer in Wergea

15°C

helder

Laatst bijgewerkt op 29-11-2022 17:06 uur
Bron: Yahoo

Agenda
03-12-2022
Sinterklaas yntocht

07-12-2022
Netwerkbijeenkomst Perspektyf

Bekijk de complete agenda

Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.