De 17 hoofdige walk-en talkgroep uit Wergea liep op 1 november langs De Leien en zag daar een tentje staan met “vis advies”. Nieuwsgierig als we zijn, gingen we erop af. We zagen een aantal studenten van Van Hall Larenstein, die bezig waren om grote brasems van een klein merkje te voorzien en van een radiozendertje. De inwendige radiozenders kunnen later worden uitgelezen via signalen die worden opgepikt door antennes. Hiermee kan de verspreiding van brasems o.a. gevolgd worden. Het is onderdeel van het CANAPE project, dat bezig is om een nieuwe benadering te vinden voor het beheer en herstel van moerassen en veengebieden. Meer hierover is te vinden op de bijlagen. We wandelen en praten niet alleen, maar op deze wijze leren we ook nog eens wat over onze nabije omgeving.

Margriet Groenwold

 

De bijlagen kun je bekijken door hier of hieronder op de tekst Lees meer: Walk- en talkgroep loopt langs De Leien te klikken.

Lees meer: Walk- en talkgroep loopt langs De Leien.

Kleine Brug 1919 03Update 4 november:

Met dank aan Jannie Flisijn die even de brief van de gemeente doorgaf, de bijeenkomst gaat op 5 november niet door omdat er nog problemen met de berekeningen zijn. Als er een nieuwe datum geprikt worden, zullen we die hier plaatsen!


Ter info hieronder de brief van de gemeente over de aanleg van de Stringbrêge.

Beste bewoner(s),

Hierbij nodigen wij u namens de gemeente Leeuwarden uit voor een inloopbijeenkomst over de aanleg van de fiets/voetgangersbrug Stringbrêge tussen Grut Palma en de oude dorpskern.

U bent van harte welkom op 5 november 2019 tussen 16.30 - 18.00 uur in Us Doarpshûs, Nieuweweg 2-4 te Wergea. Tijdens dit inloopmoment staan medewerkers van aannemer de Boer & de Groot uit Harlingen en de Gemeente Leeuwarden klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Graag tot ziens op 5 november. Mocht u van te voren vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Dirk jan Kuipers te bereiken op 058- 233 2852 of per email dirkjan.kuipers@leeuwarden.nl

met vriendelijke groet,

Dirk Jan Kuipers

Gemeente Leeuwarden

 

Bedrijven
    
Tweets

07-12-2019 18:10
RT @popkoorwergea: Zondag 22 december gaan we weer #Kerstklassiekers zingen in #Wergea. Kom rond half 5 naar De Kleine Buren luisteren naar…


07-12-2019 18:09
RT @vvWarga: Geen vreugdevuur(werk) in Duindorp , maar wel in Wergea. Hier werd WargaWWS JO 19-1 najaarskampioen door met 6-1 van Oudega/ H…


05-12-2019 23:52
RT @popkoorwergea: #kerstkoor #Wergea 22/12 #LytseBuorren #KleineBuren https://t.co/bnHoHBfh59


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.