logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

Persbericht, 17 september 2013

Gemeente Leeuwarden realiseert Fietspad Grou- Wergea in 2014

Binnen nu en een aantal weken wordt de overeenkomst getekend tussen de gemeentes Leeuwarden, Boarnsterhim en de provincie Fryslân voor de aanleg van het fietspad in het Leechlân. Alle  voorbereidingen en overdrachten vinden plaats tot eind dit jaar. Dan kan er meteen daadwerkelijk worden gestart met grondaankopen en aanbesteding.

De grondeigenaren waren altijd al unaniem positief over dit belangrijke pad wat de veiligheid van de weg enorm gaat verbeteren.

Eind 2014 moet het fietspad zijn gerealiseerd en kan iedereen – schoolgaande kinderen, recreanten, scootmobiels, skeelers,  wandelaars en fietsers – genieten van een veilige verbinding.

 

De weg wordt ook opnieuw ingericht als 60 km weg zodat deze goed aansluit op de rest van het wegennet van de gemeente Leeuwarden.

De intentie is groot bij de gemeente Leeuwarden om ook fase 2 tot Warten zo snel mogelijk te realiseren. Er is nu veel geïnvesteerd in het voortraject. Wethouder Thea Koster laat desgevraagd weten: “Leeuwarden heeft nog nooit een fietspad toegezegd en niet uitgewerkt.”

Provincie, gemeente Boarnsterhim en Leeuwarden en alle grondeigenaren die zo positief hebben meegewerkt om dit langdurige traject te realiseren, namens alle bewoners en gebruikers hartelijk dank!

Werkgroep Fietspad Leechlân,

Pleatslik Belang Wergea, Pleatslik Belang Grou, Dorpsbelangen Warten en namens de bewoners Fokelien van der Meulen en Matty Kloosterman.

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.