Wil je op de hoogte blijven van wat er in Wergea en omgeving gebeurt, dan kun je het beste onze website in de gaten houden. Hoewel we ook via andere kanalen (Facebook, X (het voormalige Twitter), Instagram) onze nieuwsberichten verspreiden, zijn dat slechts ondersteunende kanalen. Want als je niet op Facebook zit, geen Instagram-account hebt en ook niet op X zit, je kunt altijd naar www.wergea.com surfen om te zien wat er te beleven is!

Nu hoef je niet elke keer www.wergea.com in te voeren in je adresbalk, of via Google te zoeken op wergea om onze website te bezoeken. Je kunt www.wergea.com ook "gewoon" instellen als startpagina. Start je jouw browser, dan zie je meteen of er nieuws is. Ook kun je op je iPhone of iPad een snelkoppeling maken om zo "snel" naar onze website te gaan.

Mocht je niet weten hoe dat moet, hier onder leggen we uit hoe je dat kunt doen!

Microsoft Edge

Als je een computer met Windows hebt, zul je ook deze browser van Microsoft op je computer hebben staan.

 • Rechtsboven staan 3 puntjes, klik daarop. Je krijgt dan een menu te zien, klik daar op "Instellingen".
 • Klik in het volgende scherm op het menu-item "Tabbladen Start, Home en Nieuw".
 • Klik in het rechter scherm op "Deze pagina's openen:", klik op "Een nieuwe pagina toevoegen" en voer in de pop-up https://www.wergea.com in, klik in de pop-up op "Toevoegen".

Mozilla Firefox

De Firefox browser is geschikt voor Windows (desktop-versie), maar je hebt ook versies voor Android en iOS (je iPhone, iPad). De browser kun je hier vinden: mozilla.org

De uitleg hieronder is gebaseerd op de desktop-versie, maar is mogelijk ook van toepassing op de andere versies. En anders moet je hieronder even verder scrollen voor het algemene verhaal over Android / iOS.

 • Linksboven in het menu staat het onderdeel "Extra". Klik daarop en klik in dat menu op "Instellingen". Zie je geen menu? Soms moet je dan de ALT toets indrukken. Of je klikt rechtsboven op de knop met de 3 horizontale streepjes.
 • Klik in het volgende scherm op het menu-item "Startpagina".
 • Klik in het rechter scherm op het item achter Startpagina en nieuwe vensters en stel dit in op "Aangepaste URL's ...".
 • Voer in het lege blokje https://www.wergea.com in en druk op de Enter-toets. Dat moet voldoende zijn.

   

Google Chrome

De Chrome browser is geschikt voor Windows (desktop-versie), maar je hebt ook versies voor Android en iOS (je iPhone, iPad). De browser kun je hier vinden: chrome.google.com

De uitleg hieronder is gebaseerd op de desktop-versie, maar is mogelijk ook van toepassing op de andere versies. En anders moet je hieronder even verder scrollen voor het algemene verhaal over Android / iOS.

 • Rechtsboven staan 3 puntjes, klik daarop. Je krijgt dan een menu te zien, klik daar op "Instellingen".
 • Klik in het volgende scherm op het menu-item "Bij opstarten".
 • Klik in het rechter scherm op de radio-button voor "Een specifieke pagina of reeks pagina's openen". Door dan op "Een nieuwe pagina toevoegen" te klikken kun je vervolgens in de pop-up https://www.wergea.com invoeren en op "Toevoegen" klikken.

 

Safari / iOS

De Safari browser is de standaard browser op Apple devices (iPhone, iPad). En dat werkt allemaal net even wat anders dan op een "gewone pc". Daarom is dit blok ook interessant voor Firefox en Chrome als je deze op een Apple device geïnstalleerd hebt.

 • Surf in je browser naar https://www.wergea.com
 • Boven, naast de URL zie je een soort vierkantje met een pijltje naar boven. Klik hier op.
 • Je krijgt dan een lijst te zien met mogelijkheden om de pagina te delen. Scroll naar beneden tot je de optie "Zet op beginscherm" ziet. Klik daar op.
 • Je krijgt dan een Naam te zien (zal Wergea zijn, dat kun je zo laten), je ziet dat het verwijst naar https://www.wergea.com en je hebt er een mooi icoon bij. Klik op Voeg toe.
 • Je hebt nu op je beginscherm een directe snelkoppeling naar onze website.

 

Website Wergea

De hoofdtaak van de Wurkgroep Ynternet Wergea (Stichting WYW) is het onderhouden van de website www.wergea.com (en www.wergea.nl). Wij merken dat bezoekers van onze website vooral één onderdeel van de site vaker dan gemiddeld aanklikken en dat is het onderdeel waar adresgegevens van bedrijven, verenigingen en stichtingen staan vermeld. Blijkbaar zoekt men regelmatig contact met een bedrijf of club uit het dorp. En dan is het jammer dat niet alle gegevens actueel zijn.

Adressenbestand bedrijven en stichtingen

Begin dit jaar hebben we via een mailing alle bedrijven, verenigingen en stichtingen waarvan wij de adresgegevens beschikbaar hadden gevraagd om de eigen gegevens op de site te controleren. Daar hebben we veel reactie op gehad. We konden zo ons adressenbestand weer mooi up-to-date maken. Helaas hielden we toch nog adressen over waarvan wij denken dat die misschien niet meer kloppen. Daarom nogmaals via deze weg het verzoek aan eigenaren van bedrijven en bestuurders van verenigingen en stichtingen om de adresgegevens zoals die op de Wergeaster website vermeld staan te controleren. Wij horen graag eventuele aanpassingen via info@wergea.com.

Hebt u aanvullingen, of staat uw bedrijf nog niet op de website? Meld uw nieuwe of aanvullende bedrijfsgegevens via info@wergea.com. Wij horen graag van u!

 
TIP!
 
Stel in uw browser de site van Wergea (www.wergea.com) in als startpagina.
 
Dan bent u iedere dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetenswaardigheden uit Wergea en omliggende dorpen.
 
Hier staat de uitleg: link.
 

 

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden die wij hanteren voor bedrijven uit Wergea c.s.

 • De mogelijk om de naam van het bedrijf op te laten nemen onder een relevant tabblad.
 • Het beleid bij www.wergea.com betreffende het noemen van bedrijven op de site is als volgt:

o Vermelding van naam, adres en telefoonnummer is gratis.

o Voor een vast jaarbedrag (30 euro) bieden we het volgende extra:

  • Mee draaien in de bedrijvenbanner op de homepage (lever ons daarvoor een afbeelding/logo aan van 245 pixels bij 137 pixels).
  • Vermelding onder tabblad bedrijven met indien gewenst:
  • logo (doorklikbaar naar eigen site)
  • naam site (doorklikbaar naar eigen site)
  • e-mail adres
  • een stukje informatieve tekst of een illustratie

Nog beter?

En een verzoek om www.wergea.com nog beter te maken; Mis je bedrijven, verenigingen en/of stichtingen op onze website? Dan ontvangen we ook graag die gegevens zodat als iemand zoekt op "bedrijf x" hij/zij ook gevonden kan worden. Niet iedereen is goed te vinden via Google. Als je weet dat het bedrijf in de buurt van Wergea zit is onze website een mooie plek om te starten. En vooral toeristen zullen eerst naar www.wergea.com gaan en daar gaan zoeken naar bedrijven die er in de buurt zitten.

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons een mailtje, we horen het graag!

Webredactie www.wergea.com

Arjen Agema
Dirk Hornstra
Wietse Martens
Sophie de Wit

Voor vragen en opmerkingen betreffende de website: info@wergea.com

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.