Sinds januari hebben bezoekers van de Wergeaster website de mogelijkheid om een enquêtevraag te beantwoorden (geheel vrijblijvend en anoniem). Op deze manier probeert de webredactie de site wat interactiever te maken. Om bezoekers te stimuleren was er enige maanden geleden een prijs verbonden aan het beantwoorden van de toen gestelde vraag: een zuivelmand ter waarde van 50 euro.

Nadat de voorzitter van WYW (Wurkgroep Ynternet Wergea) de naam van de winnaar uit de pot met naambriefjes had getrokken bleek het te kostbaar om de zuivelmand te gaan bezorgen: de winnaar kwam uit Canada! Deze winnaar, Jan (John) Mud, gaf echter aan dat hij van plan was om naar Friesland te komen, zodat de prijs toch nog officieel overhandigd kon worden (uit praktische overwegingen niet in de vorm van de zuivelmand).

Dinsdag 29 juni was John Mud samen met zijn vrouw Nelly even terug in Wergea op visite bij schoonzus Truus. Secretaris van WYW, Arjen Agema, kwam die avond langs om de prijs te overhandigen. Dhr. Mud was erg enthousiast, hij vertelde (in bijna accentloos Fries) dat hij regelmatig de Wergeaster site bezoekt om te zien wat er allemaal gebeurt in Wergea. ‘Ik bin al sûnt 1956 út Wergea wei,’ zei hij, ‘earst by de Mariniers, en yn 1966 nei Kanada ta, ik seach mear opportunities yn Kanada as hjir yn Fryslân’. Vroeger kwam de familie uit Friesland regelmatig naar Canada, maar de laatste tien jaar komen John en zijn vrouw Nelly zo eens per jaar terug uit Brampton, Ontario.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secretaris van WYW, Arjen Agema, overhandigt de prijs aan John Mud uit Canada
Foto: Feike Schuurmans

(meer foto's via hoofdmenu --> foto's)

 

 

 

 

Bedrijven
    
Tweets

16-07-2019 20:20
RT @popduo: #fakânsje! #vakantie! #Frysk https://t.co/B9zpTUmYIr


16-07-2019 20:20
RT @teatsen: Beste teatsvrienden. De opgave voor het Wraldkampioenskip is per omgaande open. Schrijf je nu in via onze vernieuwde website:…


08-07-2019 15:58
RT @popduo: Mooi middagje in Pekela ?? https://t.co/xPTyvvq3Kk


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.