Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

gemeentelwd

Hierbij een korte update over de Stringbrêge.


6 juli bijeenkomst voor alle inwoners
Zoals iedereen weet is de aanleg van de Stringbrêge stilgelegd. Onvrede over het proces en een petitie tegen de brug waren de aanleiding. In juli vond er een digitale bijeenkomst plaats om het gesprek met elkaar aan te gaan. Verhalen en zorgen werden gedeeld. Hoofdonderwerpen die naar voren kwamen:
-    De grootte van de boten die passeren
-    Moet de brug open en dicht kunnen?
-    De (wacht)voorzieningen
-    Afmetingen van de brug

Vanuit verschillende hoeken werd positief op gereageerd op de gehouden bijeenkomst. Aan het einde van de bijeenkomst konden mensen aangeven of ze in ‘team brug’ wilden om samen verder te werken aan het programma van eisen voor de Stringbrêge.

20 september bijeenkomst met team brug
Op maandag 20 september was een bijeenkomst met team brug, daarin zitten ongeveer 20 inwoners van Wergea. De gemeente legde tijdens deze eerste sessie enkele vragen voor die aansluiten bij de hoofdonderwerpen. Dus bijvoorbeeld: welke type boten moeten de brug kunnen passeren? Samen keken we of dit de juiste vragen waren om mee verder te gaan. Via de website www.leeuwarden.nl/wijwerkenaan onder het kopje Stringbrêge vindt u de presentatie met de centrale vragen.

Werksessies
Een kleinere werkgroep - bestaande uit inwoners Wergea en medewerkers van de gemeente - gaat nu aan de slag met de antwoorden op de vragen. Daarmee wordt het programma van eisen voor de brug samengesteld. Zodra zij een gezamenlijk voorstel hebben, wordt dit teruggekoppeld aan team brug en de rest van het dorp.

Meer informatie
Heeft u vragen? Stel ze gerust. Neem dan contact op met Marianne Reitsma, communicatieadviseur van de gemeente Leeuwarden via 14 058 of marianne.reitsma@leeuwarden.nl

gemeentelwdDe gemeente Leeuwarden heeft de resultaten van de enquete uitgewerkt. Ook op Omrop Fryslân kwam dit voorbij met beelden uit Wergea en een interview met Hendrik Fridsma (lid van de woonwerkgroep samen met Ypie Kerkstra en Wietse Martens): link.

Resultaten vragenlijst ‘Wonen in de dorpen’

Van 1 februari tot 1 maart 2021 konden huishoudens in de dorpen online de vragenlijst ‘Wonen in de dorpen’ invullen. Dit gold ook voor in- of uitwonende jongvolwassene en personen/huishoudens die graag in een dorp binnen de gemeente Leeuwarden willen wonen, maar nu elders verblijven. In totaal werden 1946 vragenlijsten ingevuld, waarvan 1889 uit de dorpen en 57 uit de stad Leeuwarden of elders. Het aantal huishoudens in alle dorpen van de gemeente Leeuwarden is 12.884, waarvan 10.155 huishoudens zijn benaderd. De respons op de vragenlijst is circa 18,6%, een resultaat waar de gemeente Leeuwarden zeer tevreden over is.


Woonbehoefte in de dorpen

Van de 1889 ingevulde vragenlijsten uit de dorpen hebben 450 personen/huishoudens aangegeven te willen verhuizen. Van de 82 personen tussen 19 en 29 jaar zijn 44 nog inwonend bij ouders en op zoek naar een zelfstandige woning. Een derde deel zoekt een huurwoning, maar bijna 80% daarvan verwacht niet binnen een jaar een huurwoning te kunnen vinden vanwege te weinig aanbod. In de leeftijd 60 jaar en ouder zijn er 162 personen/huishoudens met verhuisplannen. De reden hiervoor is dat ze ouder worden en graag kleiner willen wonen. Deze woningzoekenden zoeken met name een levensloopgeschikte woning of een appartement. Zo’n 50 procent stelt dat de betreffende woning niet in het dorp beschikbaar is.

Klik hieronder op Lees meer om de rest van het artikel te lezen.

 

Lees meer: Resultaten vragenlijst Wonen in de Dorpen

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.