gemeentelwdVia Perspektyf kregen we onderstaand artikel aangeleverd:

Wilt u meer weten over de gemeente en hoe de politiek werkt? Heeft u vragen als: hoe werkt de democratie en hoe komt de gemeenteraad tot een besluit, maar ook wat ú daaraan kunt bijdragen? Doe dan mee aan de cursus politiek actief. Speciaal mensen die erover nadenken actief te worden in de politiek kunnen veel hebben aan deze cursus. Maar ook als u niet direct in de politiek wilt stappen maar wel wilt weten hoe u invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt.

De gemeenteraad

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft het initiatief genomen om de cursus aan te bieden. Deze wordt verzorgd door ProDemos. Deze organisatie heeft veel ervaring in het geven van cursussen over democratie, politiek en rechtstaat. De cursus biedt inwoners van de gemeente Leeuwarden de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Op 5 maandagavonden worden verschillende aspecten van het werken binnen de lokale democratie uitgelegd. Op deze manier kunt u verkennen of u actief zou willen worden in de (lokale) politiek. Een antwoord krijgen op de vraag of er een politicus in u schuilt.

Lees meer: Cursus Politiek Actief

afsluiting wergeasterdykIn november zagen we via de Facebookpagina van De Zuidlanden dat de werkzaamheden uit zouden lopen tot 1 maart 2019 en hebben deze informatie hier gedeeld (link). Ditmaal kregen we rechtstreeks door het projectbureau wat met de werkzaamheden bezig is onderstaand bericht doorgestuurd. Hoewel we niet zo blij zijn met deze informatie zijn we wel blij dat we geïnformeerd worden (en dit ook met jullie kunnen delen);

Bericht van het projectbureau:

Afgelopen november heeft u van ons een bericht ontvangen met daarin uitleg over de werkzaamheden aan de Wergeasterdyk. Hierin gaven wij aan dat deze werkzaamheden uiterlijk 1 maart afgerond zouden zijn. U heeft het wellicht al gemerkt, maar het werk is niet klaar. De weg kan daarom helaas nog niet vrij worden gegeven.

Werkzaamheden

De vertraging wordt vooral opgelopen omdat de nutsbedrijven, zoals Liander, er tegenaan lopen dat de kabels onder bomen liggen en die kunnen daardoor moeilijk verwijderd worden. Dat vergt behoedzaamheid bij het verwijderen om de bomen te sparen en daardoor veel meer tijd. Daarnaast heeft tijdens de vorstperiode het werk een tijdje stilgelegen.

De werkzaamheden rondom het bouwrijp maken van fase 1 De Klamp verwachten we af te ronden rond april/mei. Rond die tijd verwachten we dat ook de Wergeasterdyk weer geopend wordt.

Bewoners van de Wergeasterdyk worden tevens per brief geïnformeerd over de opgelopen vertraging.

Bedrijven
    
Tweets

11-09-2019 21:32
Moaie fraachpetearen mei Hendrik, Bert, Janneke en Folkert. En sfearfolle bylden. Iepenloftspul Wergea: It lûd fan… https://t.co/YrGlYosnVh


29-08-2019 22:33
RT @popduo: Van de straat... Zaterdag 24/8 16.30u-20.30u #Bitgum, Kaatsveld Zondag 25/8 15.00u-19.00u #Balk, Badmeester Keimpe Maandag 26/8…


04-08-2019 21:19
Wandelroute langs ateliers en galeries in Wergea https://t.co/7vJekhpgAx


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.