Ingekomen via de Gemeente Leeuwarden / Perspektyf:

Beste dorps- en plaatselijke belangen Grou, Warten en Ideard – Eagum - Hoflân,

De weg tussen Grou en Warten is aan groot onderhoud toe. Deze is onderzocht naar de staat van onderhoud en daar heeft de Gemeente Leeuwarden advies over gekregen. Dit betekent dat de Gemeente Leeuwarden op sommige delen alleen de deklaag asfalt vernieuwen tot soms de gehele asfaltconstructie. Over de gehele lengte komt een nieuwe bermverharding.

Inmiddels heeft de Gemeente Leeuwarden een aannemer gevonden die deze werkzaamheden gaat uitvoeren in de periode februari tot en met september 2024.

Met kleuren zijn in de afbeelding aangegeven wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Klik op de afbeelding voor een grote versie. En voor meer informatie is hier de brief te lezen die de gemeente verstuurd heeft.

Fase 1 (lichtblauw): Warten – Ald Skroetswei Medio 26-02-24 t/m 29-03-24
Fase 2 (roze): Ald Skroetswei – Greate-Kritewei Medio 01-04-24 t/m 03-05-24
Fase 3 (groen): Greate-Kritewei – kruising Leechlân/Leechlân Medio 13-05-24 t/m 17-06-24
Fase 4 (donkerblauw): Kruising Leechlân/Leechlân – Hôflânswei Medio 17-06-24 t/m 25-07-24
Fase 5 (oranje): Hôflânswei – einde werk (brug bij Grou) Medio 20-08-24 t/m 13-09-24


 

Van donderdag 21 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024 ligt het ontwerpbestemmingsplan met beeldkwaliteitsplan en bijbehorende stukken ter inzage.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een woonwijk met 55 woningen in Wergea mogelijk. De nieuwe woonwijk bestaat uit een mix van rijwoningen, rug-aan-rug woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De randen van de wijk blijven groen en er wordt in het plan ook water binnengehaald.

Er wordt op 10 januari 2024 een inloopavond gehouden bij De Fabriek Wergea, Fricoweg 31 te Wergea van 19:00 tot 21:00 uur.
Het betreft een vrije inloop, er is geen plenair deel. U kunt hier een toelichting krijgen op de inhoud van het bestemmingsplan en de verdere procedure.

Meer informatie is hier na te lezen: bekendmakingen overheid.nl

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.