logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

wergea kooistraweg afgeslotenDe gemeente Leeuwarden brengt ons meestal van tevoren op de hoogte van werkzaamheden en dergelijke, maar deze mededeling doen we omdat we zelf zagen dat er een aantal borden geplaats waren.

Aan de kant van de Nieuweweg staat een bord met verboden in te rijden richting de Kooistrawei. Aan de kant van de Kooistrawei staat een bord met de mededeling dat de weg afgesloten is van 29 augustus tot en met 10 oktober.

Na een korte zoekactie kwamen we op de pagina "Wij werken aan.. " van de gemeente Leeuwarden: link.

Als je helemaal naar beneden scrollt komt je bij "verbetering riolering Wergea".

Hierbij even de tekst die ook daar staat:

Nieuwe inrichting Kooistrawei

Er komt nieuwe riolering en dat biedt een kans om naar de inrichting van de weg te kijken. Over de inrichting hebben wij afstemming gehad met de werkgroepen ‘Groen’ en ‘Verkeer’ van de stichting Perspektyf van Wergea. Er lag een voorlopig ontwerp waar inwoners op konden reageren. Er is nu een definitief ontwerp.
Werkzaamheden van augustus tot eind 2022

Na de zomervakantie, vanaf 22 augustus, starten wij met de werkzaamheden aan het gemaal en de H.J. Kooistrawei. Na de werkzaamheden bij het gemaal gaan wij aan de slag met de aanleg van de nieuwe riolering. Wij werken vanaf de noordkant naar de zuidkant. Als er een stukje riolering vernieuwd is, leggen we daarna direct de nieuwe bestrating aan. Wij streven ernaar dat de gehele riolering eind 2022 klaar is.
Bestrating M. Kalsbeekstrjitte en de Hilleburen

Wij vernieuwen ook de bestrating tussen de M. Kalsbeekstrjitte en de Hilleburen (dus langs de sportvelden). Deze werkzaamheden starten waarschijnlijk begin 2023.
Verkeer en stremmingen

Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen niet langs de werkzaamheden. De omleiding wordt ter plekke aangegeven met borden. Woningen blijven bereikbaar.

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.