Opnieuw is er in Boarnsterhim Blauwalg geconstateerd, ditmaal bij het zwemstrandje aan de Blikp?le in Grou en in Wergea, in de Wergeasterfeart bij de jachthaven aan de Narderbuorren.

Opnieuw is er in Boarnsterhim Blauwalg geconstateerd, ditmaal bij het zwemstrandje aan de Blikp?le in Grou en in Wergea, in de Wergeasterfeart bij de jachthaven aan de Narderbuorren.

De gemeente Boarnsterhim plaatst in Grou een bord. Bij aanwezigheid van blauwalg is het verboden te zwemmen!

Omdat de watertemperatuur hoog is, zal er op meerdere plaatsen blauwalg kunnen ontstaan. Blauwalg zijn 'sliertvormig' en hebben een lichblauwe kleur. Ze komen vooral voor in zoet, stilstaand water, maar ook in zwemplassen. Bij twijfel raden we u aan om uit het water te blijven wanneer u denkt blauwalg te zien.

De symptomen van blauwalg-besmetting zijn nogal uiteenlopend: hoofdpijn, huiduitslag op armen of benen, maagkramp, misselijkheid, braken, diarree, koorts, een pijnlijke of rode keel, oorpijn, oogirritaties, lopende neus of gezwollen lippen. Zwemmers die de blauwalgen binnenkrijgen, kunnen maag- en darmstoornissen ondervinden. De verschijnselen houden ongeveer vijf dagen aan en verdwijnen vanzelf.

Zwemmen in buitenwater is altijd op eigen risico!

 

Bron: Afd. Communicatie Gemeente Boarnsterhim

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.