Begin november zal het bevolkingsonderzoek borstkanker plaatsvinden in Wergea. Dit jaar wordt een nieuwe locatie in gebruik genomen. De onderzoekswagen wordt geplaatst op het terrein aan de Fricoweg tegenover de Bidler.

Groningen, 25 september 2009

NIEUWE LOCATIE VOOR BEVOLKINGSONDERZOEK BORSTKANKER IN WERGEA

Begin november zal het bevolkingsonderzoek borstkanker plaatsvinden in Wergea. Dit jaar wordt een nieuwe locatie in gebruik genomen. De onderzoekswagen wordt geplaatst op het terrein aan de Fricoweg tegenover de Bidler. Nadat er gescreend is in Wergea verhuist de onderzoekswagen naar Grou, waar tot eind november gescreend wordt. De opkomst in Wergea en Grou is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 88% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Uitnodiging
Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Hiervoor kan gebeld worden met de afsprakentelefoon, waarvan het nummer in de uitnodigingsbrief vermeld wordt.

Meest voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter nooit een garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.
Meer informatie op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.