logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

Glasvezel voor alle dorpen van gemeente Leeuwarden!

Goed nieuws voor de inwoners van Grou, Baard, Bears, Easterlittens, Hilaard, Húns, Idaerd, Jellum, Jirnsum, Jorwert, Mantgum, Reduzum, Warten, Weidum, Wergea, Wirdum en Wytgaard. Er zijn ruimschoots voldoende aanmeldingen binnengekomen om een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Dat betekent dat nu ook alle inwonersvan deze dorpen een gratis glasvezelaansluiting krijgen aangeboden. Hiermee krijgt iedereen daar het internetnetwerk dat klaar is voor de toekomst.

Nu het zeker is dat er glasvezel komt, heeft iedereen de mogelijkheid om zich aan te melden. Je kunt je aanmelden voor glasvezel door een abonnement af te sluiten voor tv, internet en/of telefonie bij één van de volgende telecomaanbieders:

- Caiway

- DELTA

- Helden Van Nu

- Online.nl

- Kliksafe

Vergelijken: stel je ideale pakket samen en vergelijk het scherpe aanbod van onze telecomaanbieders in de online glasvezel vergelijker!

Tekst over genomen van de thusside van Deltanetwerk.

Zie: https://www.deltanetwerk.nl/mijn-status/?gebied=Leeuwarden+Zuid+(63101)

Duurzaam WergeaOp woensdag 11 mei is het zover en wordt het tweede zonnedak van Coöperatie Duurzaam Wergea officieel in gebruik genomen door wethouder Bert Wassink. Ditmaal bij de Firma Stelwagen aan de Greate Mar 4. Graag nodigen we iedereen uit Wergea en omstreken uit om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn.

Met de in gebruikname van dit tweede zonnedak draagt de coöperatie verder bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen als kolen en gas.

Programma

Het programma van de opening is als volgt.

15:30 uur Inloop met koffie en gebak
16:00 uur welkom door Marc Bekhof, voorzitter Coöperatie Duurzaam Wergea
16:10 uur Opening door wethouder Wassink
16:20 uur Kansen en mogelijkheden van een elektrische deelauto door Bouwe de Boer, Freonen fan Fossylfrij Fryslân
16:30 uur Borrel
17:00 uur Eind

Elektrische deelauto

Naast het officieel in gebruik nemen van het dak, is er tijdens de opening ook aandacht voor het initiatief van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Op dit moment bieden zij aan om het voor het dorp en de omgeving mogelijk te maken om van één of meerdere elektrische deelauto’s gebruik te maken. Ze werken hiervoor met abonnementen die inwoners uit het dorp kunnen afsluiten om zo de auto te reserveren en gebruiken. Bouwe de Boer, projectleider van Freonen fan Fossylfrij Fryslân, geeft hier tijdens het programma meer informatie over. Enquête Om vast inzicht te krijgen in de behoefte voor een elektrische deelauto hebben we een korte enquête gemaakt. We stellen het zeer op prijs als u deze enquête wilt invullen via deze link: www.duurzaamwergea.nl/enquete.

Wij treffen u graag tijdens de opening!

Met vriendelijke groet, Bestuur Coöperatie Duurzaam Wergea

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.