gouden gurbesAfgelopen zaterdag, 15 oktober, werden de Gouden Gurbes uitgedeeld.

Het Iepenloftspul Wergea heeft dit jaar met de voorstelling " de Suvering " zowel de publieksprijs gewonnen als ook de prijs voor beste hoofdrol, dit gouden beeldje ging naar Dennis Pijl!

Het juryrapport luidt als volgt:

De voorstelling:

Het was een sterk idee dat het stuk De Suvering zich afspeelde op de oude Wettersuvering van Wergea, alleen was er van deze waterzuivering weinig te zien. Terwijl de prachtige ontvangstloods van golfplaten speciaal voor dit stuk werd getimmerd en neergezet. Het paste mooi bij de sfeer van het stuk, en hielp mee om in de beleving van het stuk te komen en dat ook in de pauze te blijven... Veel lof verdient de gebruikte techniek: licht, geluid en special effects van brand, kampvuur, damp over het water etcetera. Prachtig gedaan, ze maakten het stuk compleet en af. De keuze om van de film “O brother where art thou” een iepenloftspul te maken, pakte prima uit. Het stuk was van hoge kwaliteit. Prachtig sfeervol, door karaktervolle spelers en de kostuums, werd het tijdsbeeld neergezet. Sterk uitgevoerde muziek door de circa vijftienkoppige live band. Professioneel. En ook goed uitversterkt door de techniek. De drie hoofdrolspelers – Sicco de Ree, Jitze Grijpstra en Dennis Pijl – vielen in het bijzonder op. Van wie nog het meest Dennis Pijl als de schlemiel van het trio. Jacob Hoekstra was als de ADHD-boef George Nelson brutaal en groots, een feest om naar te kijken. Wergea liet zich met deze opvoering van zijn beste kant zien.

De rol van Dennis:

By De Suvering foelen de trije haadrolspilers yn it bysûnder op. En fan dit trio spande Dennis Pijl as de schlemiel­boef de kroan. Oertsjûgend, net in sekonde út syn rol, in spiler dy't ek nei ôfrin fan it spul noch yn jins haad sit. En sa heart it.

Van harte gefeliciteerd met deze prijzen, een terechte waardering voor al het werk dat er dit jaar in het stuk gestoken is. Filmpjes en de het juryverslag over de andere openluchtspelen is hier te bekijken/lezen:

http://www.lc.nl/friesland/Samenvatting-uitreiking-Gouden-Gurbes-21708097.html

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.