Florence Foster Jenkins ImageFilmkafé Bagdad Film: Florence Foster Jenkins
Vrijdag 31 maart 20.30
Us Doarpshûs, Nieuwe Weg 5 Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. 
Nagels op een schoolbord, een mager speenvarken dat gevild wordt of het gejuich van de tegenstanders als ze een doelpunt scoren. Deze geluiden zijn allemaal minder erg dan de zangkunsten van 's werelds slechtste operazangeres. Ondanks haar uiterst belabberde vocale kwaliteiten was ze een ware vedette die haar eigen muziekclub oprichtte die ze samen met haar lieftallige tweede echtgenoot St. Clair Bayfield (Hugh Grant) runde. Het is 1944 en de zangeres, eigenlijk gewoon een rijke erfgename en zangamateur, heeft nog maar pas kennisgemaakt met pianist Cosmé McMoon die haar moet begeleiden bij de dagelijkse zanglessen die ze bij de dirigent van het New Yorkse Metropolitan Orchestra volgt. McMoon weet niet wat hij meemaakt als de eerste valse noten de keel van Jenkins verlaten. Is dit een grap? Integendeel, het is bittere ernst en iedereen speelt het spel mee.
Er is waarschijnlijk geen andere actrice dan Meryl Streep die zo stralend en vol overgave vals kan zingen - een huzarenstukje voor een ieder die niet daadwerkelijk toondoof is.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma: stuur een mail naar filmkafebagdad@gmail.com

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.