the salesman Vrijdag 16 februari 20.30
Us Doarpshûs Nieuwe Weg 5 Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

Een barstende vensterruit. Een op een kier staande deur, langzaam openzwaaiend. Het zijn de kleinste dingen die The Salesman soms onwerkelijk spannend maken.
Het bouwwerk waarin het echtpaar Emad en Rana, een gelukkig koppel uit de Teheraanse middenklasse, leeft staat op instorten. Letterlijk. De atypische opening van The Salesman is een virtuoze actiescène, waarin we het stel en hun buren in één lange take volgen terwijl ze hun gebouw in paniek moeten verlaten. Aan het einde van de scène zien we de reden van het instortingsgevaar: constructiewerkzaamheden naast de deur, waar een nieuwe woontoren moet verrijzen.

Een van de onderwerpen waarover de Iraanse regisseur Asghar Farhadi met zijn nieuwe film iets wil zeggen, is de tomeloze groei die zijn stad Teheran doormaakt. Maar als het huis wankelt is dat in Farhadi’s geval ook symboliek voor zijn favoriete onderwerpen: huwelijk, familie en de scheurtjes die daarin kunnen ontstaan.
Het stel vindt een nieuwe flat via een acteur uit hun amateurtoneelgezelschap, maar deze verzwijgt de schimmige werkzaamheden van de vorige huurster. Daar komen ze pas achter als de bel gaat en Rana de deur op een kier zet omdat ze denkt dat het Emad is.


The Salesman (Forushande) is alweer de zevende film van de Iraanse meestercineast Asghar Farhadi.

 
Wil je op de hoogte blijven van ons programma: stuur een mail naar filmkafebagdad@gmail.com
 
the salesman detail
Bedrijven
    
Tweets

13-08-2018 19:51
RT @popduo: Einde zomerreces én het is weer #maandag: Vanavond gaan we weer los! #Live in #Lemmer!#WeimavdWerf #Popduo #RockAndRoll https:/


20-07-2018 15:35
RT @vvWarga: De voetbalwedstrijd op Merkezaterdag gaat niet door. Door de droogte heeft de BV Sport hiervoor geen toestemming gegeven.


17-07-2018 22:13
RT @BakkerijdeBoer: De Leeuwarder Courant organiseerd dit jaar weer de lekkerste oranjekoek verkiezing, en wij doen uiteraard weer mee. De…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube