jack bottleneckJack Bottleneck plays Americana
Support DJ Frans mixes The Blues

Zondag 10 maart 2019 16.00 uur
Café 's Lands Welvaren
Kerkbuurt 1 Wergea
Entree € 5.00

Jack Bottleneck - rauw en authentiek

Jack Bottleneck geeft aan deze woorden een volledig eigen invulling met z'n eigenzinnige mix van Blues, Bluegrass, Country en Americana. Opgegroeid in het Texas van Noord Europa, de Friese Wouden, waar men "dwars, oars as oars" en vrijgevochten is, krijgt hij al op jonge leeftijd vele muzikale stromingen mee die hij later terug laat komen in z'n karakteristieke rauwe en schurende stemgeluid én diepgaande gitaarspel.

"Jack leeft de blues"

Met een veelzijdig repertoire van eigen nummers, maar ook met werk van singer-songwriters als Scott H. Biram, Tom Waits, Shakey Sam en Rory Gallagher, slaagt hij er telkens weer in z’n publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Een cover van Waits, één van zijn helden, is Chocolate Jesus. Een nummer dat gaat over mensen die zondagochtend niet uit bed kunnen komen en Jezus op hun eigen manier aanbidden lijkt de eigenzinnige Fries op het lijf geschreven. Dit recalcitrante klinkt ook in een nummer als Nobody’s Business door. Wie Jack Bottleneck kent weet waarom hij deze nummers met overtuiging weet te brengen. Net als Tom Waits bewandelt Jack Bottleneck niet de weg van de massa, maar zijn eigen weg inclusief zonden en dwalingen. Zinnen als ''Sometimes I ramble, I get drunk, I gamble, ain’t nobody’s business if I do'' klinken uit Bottlenecks mond dan ook gemeend.

Jack Bottleneck zet je tijdens z’n concerten in een krakende leunstoel op een Texaanse veranda, laat je meerijden in versleten koets door de woestijn en laat je smachten naar bier en whiskey.

slands welvaren 10maart2019

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.