logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

20191110 korenfestival wergea VIER KOREN OP 5e WERGEASTER KORENFESTIVAL

Het Wergeaster korenfestival is terug! Na 2 jaar door het eigen jubileum van Popkoor Wergea en Tusken Twa Tuorren niet te zijn georganiseerd, is het op zondag 10 november dan eindelijk weer zover. De organisatie heeft wederom weer drie gastkoren weten te vast te leggen, te weten: Wat Oars uit Aldegea (Sm.), Ratjetoe uit Grou en het Flower Powerkoor uit Heerenveen. Dit alles weer in ons eigen Paradiso, De Bidler.

WAT OARS!
In 2017 ontstaan nadat het koor de AldeGea Sjongers na 23 jaar gestopt was. Een aantal mensen van dat koor wilden graag doorgaan en er werd een oproep gedaan om er meer zangers en zangeressen bij te krijgen. Er werd een nieuw koor opgericht onder de naam Sjonggroep Wat Oars!, met een repertoire dat bestaat uit popsongs in verschillende talen. Sinds begin dit jaar bestaat de groep uit 28 mensen verdeeld in sopranen, alten, tenoren en bassen en staat sinds een half jaar o.l.v. Titus Steegstra.

RATJETOE
Een kleurige, fleurige en enthousiaste zanggroep uit Grou die bestaat uit 37 personen. Met ‘Wartenster’ Jacob Nauta als dirigent zingen zij Friese, Nederlandse, Engelse en Duitse liedjes, begeleid door 3 accordeons en 2 gitaren. Als er een feestje is zijn ze graag van de partij ter verhoging van de feestvreugde! Dus dat belooft een dolle boel.

FLOWER POWERKOOR
Het koor, opgericht in 2013, begon haar bestaan op de bovenverdieping van Café It Houtsje in Heerenveen. Met de komst van een begeleidingsband werd die ruimte al gauw te klein en verkaste men naar andere locaties. Het koor, o.l.v. Heleen Drijver, zingt vierstemmige arrangementen van hits uit de jaren ’60 en ’70. Tijdens de optredens gaat het koor gekleed in de stijl die past bij de FlowerPower-tijd. Het koor heeft de afgelopen jaren al vele optredens verzorgd, o.a. op festivals als Oerol en Heechspanning.

POPKOOR WERGEA
Dat er in Wergea behoefte leek aan een popkoor bleek wel toen er op een advertentie zo’n overweldigende reactie kwam, dat er in april 2012 kon worden gestart met een koor met zo’n veertig leden. Het koor, o.l.v. Reinout Weima, is inmiddels bijna veertig optredens verder, met als hoogtepunt het lustrumoptreden in 2017 met band, blazers en gastzanger-/zangeressen in een volle Bidler. Het repertoire omvat popsongs van de afgelopen 60 (!) jaar, van o.a. Beatles en De Dijk.

Zondag 10 november 2019
De Bidler
14.30u (zaal open: 14.00u)
Vrij entree (melkbus aanwezig)

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.