pleasantville 01 Vrijdag 13 december 20.30 uur
Us Doarpshûs Nieuwe Weg 5 Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

De bewoners van Pleasantville leiden in stemmig zwart-wit hun keurige en zorgeloze leventje. Het regent er nooit, seks is een onbekend fenomeen en als manlief thuiskomt staat het eten steevast dampend op tafel. Een paradijs?

David (Tobey Maguire), een kind van de jaren negentig, meent van wel. Pleasantville is zijn favoriete televisie-soap uit de jaren vijftig. Wanneer hij na een ruzie over de afstandsbediening onverwacht in die zwartwitte wereld belandt, is hij dan ook opgetogen. Zijn onvrijwillig meegezapte zusje Jennifer (Rheese Witherspoon) denkt daar heel anders over.

Met prijzen overladen (Oscarnominatie voor de muziek van Randy Newman), fraai vormgegeven fantasyfilm is een vrolijk pleidooi voor persoonlijke vrijheid en expressie. Uitstekende rollen van destijds begin-twintigers Maguire en Witherspoon, die allebei toen al een aardige staat van dienst hadden.

 

Je kunt je laten verrassen, mocht je een kleine indruk willen van deze film, de trailer staat op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NXrDPq23kgk

Wil je op de hoogte blijven van ons programma: stuur een mail naar filmkafebagdad@gmail.com

 
 
De fotorechten vallen onder licentie filmhuur en zijn dus rechtenvrij te gebruiken op wergea.com.

pleasantville 02

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.