logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

WERGEA - Drie bewoonsters van Wergea bieden deze zomer de gelegenheid om via een drie-gangendiner diverse historische plekken te bezoeken. Drie tuinen met elk een heel eigen karakter en geschiedenis.

WERGEA - Drie bewoonsters van Wergea bieden deze zomer de gelegenheid om via een drie-gangendiner diverse historische plekken te bezoeken. Drie tuinen met elk een heel eigen karakter en geschiedenis.

Aperitief en voorgerecht worden geserveerd in de tuin behorend bij galerie Toonbeeld, gelegen in het buurtje aan de zuidwestkant bij de Wergeastervaart, van oudsher bekend als 'Op 'e Tún'. Volgende de verhalen heeft eind achttiende eeuw dominee J.H. Nieuwold hier geëxperimenteerd met de kweek van landbouwgewassen (Nieuwold is vooral bekend geworden door zijn ideeën over onderwijsvernieuwing).

Het hoofdgerecht wordt opgediend in de pastorietuin behorend bij de in 1878 gebouwde pastorie van de voormalige Nederlands Hervormde Kerk (nu De Bidler). In deze tuin staat onder andere een grote rode beuk van ruim 120 jaar oud, die is opgenomen in het Register van monumentale bomen in Nederland. Ook is er nog een boomgaard en een niervormige pingo/vijver.

Tot slot worden het nagerecht en de koffie geserveerd in weer een heel andere tuin. Verscholen achter de huizen van de Hilleburen en omgeven door water. Oorspronkelijk was dit een boomgaard, omsloten door een iepenhaag. Oude Wergeasters herinneren zich nog dat ze er gingen 'hofkesjongen'. Deze tuin ligt vlak bij de plek waar ooit het huisje van Afkes Tiental heeft gestaan.

Alle drie de tuinen liggen binnen de grenzen van het beschermde dorpsgezicht.

Het tuintafelen is gepland op zaterdag 23 juni, vrijdag 27 juli en vrijdag 24 augustus. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden zich wenden tot een van de gastvrouwen:

  • Erica Haijtema,   tel. 058-2552398
  • Madelon Moltmaker  tel. 058-2551991
  • Anneke Pothof   tel. 058-2553224

(bron: Mid Frieslander dinsdag 29 mei 2007 wmm)

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.