20211003 bidlerterrein 2towers kriich popkoor weimavdwerf

Het gaat door! MEI EN FOAR ELKOAR op 2, 3 (en 6) oktober 2021

Muziek maken in Wergea hebben we lang moeten missen. Een korps spelend op straat, een kerstlied onder de lantaarnpaal, een lied van het popkoor op de Lytsebuorren, een optreden van de Bigband (alleen even op TV bij Jandino)…… Het was ons de laatste tijd niet gegund. Maar misschien…De fanfare de Kriich heeft samen met Bigband Two Towers Collection, Popkoor Wergea en Weima & v.d. Werf een subsidieaanvraag ingediend en deze is goedgekeurd!

De provincie heeft geld beschikbaar gesteld voor een muzikaal initiatief in Wergea.
Dat gaan we vieren, doen en beleven!


Op zaterdag 2 oktober: in Us Doarpshûs

Voor alle leeftijden is er een mogelijkheid ervaring op te doen met muziek en instrumenten. Samen muziek maken en ook al een “klein optreden”. Niet te ingewikkeld en lekker laagdrempelig!
10.30u-12.00u: Kennismaken met muziekinstrumenten o.l.v. muziekdocenten.
13.00u-14.00u: Workshops en de 1e stappen op weg naar het maken van muziek.
14.15u-15.30u: Een eerste samenspel van alle mensen die deze kennismakingsochtend hun eerste noten hebben gespeeld, gevolgd door een kort eerste optreden met elkaar.

Op 3 zondag oktober: bij de Bidler

15.30u-… Een optreden van de Kriich, de Bigband, Weima en v.d. Werf en het Popkoor.

"Bij slecht weer zal het binnen plaatsvinden, in De Bidler. Let op! Vol is dan vol.”

Aan het einde van de middag is er een ruim twee uur durend concert. Iedereen heeft net de draad om samen muziek te maken weer opgepakt. Het is spannend! Kunnen we het nog? Hebben we de juiste toon weer te pakken? Zouden we weer mensen kunnen interesseren om onze vereniging te versterken en ook mee te komen spelen of zingen? In elk geval durven ze het aan weer op een podium te gaan staan! In verschillende samenstellingen zullen de muzieknoten weer door het dorp klinken. Aansluitend nog een gezellige nazit met livemuziek van het duo Weima & vd Werf.

Op woensdag 6 oktober: dan organiseren we een verrassing voor de gasten van Soos en Meer.

De inzet is om iedereen uit te dagen om muziek te gaan maken of weer een instrument op te pakken en mee te gaan spelen of te zingen bij een van onze verenigingen. Er worden al muzieklessen gegeven in het dorpshuis en bij muziekdocenten thuis. Wat zou het fijn zijn als we meer muzieklessen kunnen verzorgen in Us Doarpshûs. Een breder aanbod van meer verschillende muziekinstrumenten. Muziek maken verenigt, stimuleert samenwerken, je hersens worden wakker en iedereen krijgt er energie van. Dat hebben we nodig, dat heeft het dórp nodig.

Laat de muziek weer klinken en kom ook muziek maken en/of luisteren

Met muzikale groet,
Jet, Johanna, Remco en Reinout

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.