Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

ferknipt 001Het idee om iets te doen met Robert Altmans speelfilm Short Cuts bestond bij een drietal Wergeasters al langer maar werd begin 2019 een stuk concreter toen zij besloten om het als basis te gebruiken voor een grootschalig muziek-, film- en theaterstuk. Officieel heten zij Boppeseal Movies Wergea maar eigenlijk zijn het gewoon drie mensen die het leuk vinden zulke dingen op poten te zetten: Frans Slaterus, Jan Tijsma en Rimmy Tijsma-Sinnema. Eerder produceerden zij de Friestalige speelfilm Merke Blues en stonden zijn aan de wieg van het Wergeaster Iepenloftspul.

Gelukkig werden relatief gemakkelijk de 35 acteurs en muzikanten voor dit megaproject gevonden. Ook na een gedwongen uitstel van anderhalf jaar zijn ze allemaal nog aan boord! Er wordt veel van hen verwacht want alles wordt gezongen, niet alleen de vele liedjes maar ook alle dialogen. De muzikanten zijn constant in touw en gebruiken zelfs een autocue om niet helemaal de weg kwijt te raken. Er lopen namelijk ook nog eens 10 verhaallijnen door elkaar (“Tsien fleurige en minder fleurige ferhalen”) ieder met zijn eigen muzikale sfeer.

Omdat er live ook filmbeelden meedraaien moesten veel van de acteurs ook iets doen waar ze geen ervaring mee hadden: acteren voor film. De zeer ervaren cameraman Jorrit Meinsma uit Weidum was hierbij van levensbelang. Een hele leuke en leerzame ervaring die het gehele dorp Wergea creatief gezien weer een stapje verder heeft gebracht.

Om niet achter te blijven bij de trend om bekende Friezen in films te laten meespelen heeft meervoudig fierljepkampioen, klompenmaker en museumeigenaar Hannes Scherjon het waarschijnlijk kortste gastoptreden in een film ooit.

Een andere belangrijke niet-Wergeaster is Inez Timmer, natuurlijk bekend van de  folkband Irolt (70-er en 80-er jaren) maar tegenwoordig op veel verschillende creatieve fronten actief. Zij doet het erg belangrijke element, dat zij zelf ‘staging’ noemt: er voor zorgen dat alle actie op het podium theatraal op het gewenste niveau komt.

De voorstellingen zijn van woensdag 27 t/m zaterdag 30 oktober elke avond om 20.30, op zondagmiddag 31 oktober is er matinee voorstelling om 14.00.

Kaartverkoop en info via www.ferknipt.nl

Toegang is alleen mogelijk met het Corona Toegangsbewijs en bijbehorend ID.

ferknipt 002  ferknipt 003

ferknipt poster

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.