Vrijdag 16 februari 20.30 
Us Doarpshûs Nieuwe Weg 2 Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

The Banshees of Inisherin gaat over Pádraic en Colm, twee vrienden op het fictieve Ierse eilandje Inisherin. Het is 1923 en op het vasteland woedt een burgeroorlog, maar dat is niets meer dan het decor van de oorlog die tussen Pádraic en Colm zal ontstaan, wanneer Colm de vriendschap van de ene op de andere dag opzegt. Colm wil zich in afzondering richten op zijn composities en zijn vioolspel en moet zich daarvoor loszingen van de gemoedelijke maar niksige gesprekken met Pádraic. Dat blijkt knap lastig, omdat ze gedoemd zijn elkaar tegen het lijf te lopen op het piepkleine eiland. Maar vooral omdat Pádraic een dwarskop is die zich niet zomaar opzij laat schuiven. Dus escaleert wat een simpele breuk had kunnen zijn tot een uitgestrekte loopgravenoorlog waar de andere eilandbewoners in meegesleept worden.
Deze opvolger van het veelgeprezen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van de Ierse schrijver/regisseur Martin McDonagh is al even wrang-komisch en tragisch als zijn voorganger. En even goed.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma: stuur een mail naar filmkafebagdad@gmail.com

De fotorechten vallen onder licentie filmhuur en zijn dus rechtenvrij te gebruiken op wergea.com.

Alvast een indruk van de film? Hier staat de trailer.

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.