Vrijdag 29 maart - The Commitments

Jimmy Rabbitte is een werkloze man met een droom… soulmuziek naar Dublin halen. Wanneer zijn vrienden Derek Scully en Outspan Foster hem vragen manager te worden van hun bandje – ze spelen op partijen en bruiloften – gaat hij akkoord. Maar Jimmy heeft zo zijn voorwaarden. Het wordt niet zomaar muziek, geen gewone popband, maar echte soul – muziek met een ziel: ‘Say it loud, I’m black and I’m proud’. De Ieren zijn de negers van Europa, de Dubliners zijn de negers van Ierland en de inwoners van Noord-Dublin zijn weer de negers van Dublin.

 

Regisseur Alan Parker heeft met ‘The Commitments’ een staaltje swingende en zeer muzikale cinema afgeleverd. De film, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Roddy Doyle, is een wereldwijd succes geworden. Zelfs in Amerika, de bakermat van de zwarte soulmuziek, is de Ierse ‘white man soul from Dublin’ geaccepteerd en ging men plat voor ‘The Commitments’. Alan Parker heeft gewerkt met alleen maar onbekende acteurs en zangers, geselecteerd uit de ruim 3000 Ierse mensen (uit Dublin) die zich aanmelden voor een auditie. Alle muziek in de film is door de acteurs/zangers zelf uitgevoerd.

 

Filmkafé Bagdad
Film: The Commitments
Vrijdag 29 maart 20.30
Us Doarpshûs
Nieuwe Weg 2
Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

 

Wil je op de hoogte blijven van ons programma: stuur een mail naar filmkafebagdad@gmail.com

 

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.