logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

Nederlands Kampioen gehuldigd in Wergea!

Simon Deelstra 4e divisie niveau 9 turner bij gymnastiekvereniging UDI-Warga te Wergea heeft dit jaar het hoogst haalbare gehaald. Simon is Nederlands Kampioen geworden op de Nederlandse Kampioenschappen turnen op 25 april jl. te Twello (4e divisie, niveau 9). Op woensdag 29 april jl. is Simon officieel gehuldigd in de gymnastiek zaal te Wergea.

Onder grote belangstelling werd hij tijdens zijn training verrast door een zeer enthousiast publiek. Simon liet tijdens de huldiging zijn rekstok oefening zien, waarmee hij ook Nederlands kampioen was geworden in de gymzaal. Iedereen was zeer onder de indruk van zijn prestatie en onder luid applaus werd hij gehuldigd.

UDI erelid Freerkje Terpstra heeft de krans om zijn nek mogen hangen, en na de felicitaties waaronder prachtige kaarten en cadeaus werden Simon en zijn familie nog verrast met een XXL slagroomtaart. Simon deed dit jaar gelukkig weer mee met de wedstrijden. Want vorig jaar had hij namelijk thuis een ongelukje gehad, daardoor kon hij niet turnen en moest noodgedwongen zijn wedstrijden annuleren.

Dit jaar deed hij weer mee! En hoe?! Het was echt ontzettend spannend op het Nederlands Kampioenschap. Simon begon op het onderdeel rek, daar scoorde hij een puntentotaal van 10.00 punten. Na rek kwam vloer waar hij ook weer prachtige elementen liet zien. Simon stond tot dusver op de 8e plek. Na ringen en sprong kwam er een tussenklassement en daarop stond Simon gedeeld 2e met een andere turner.

[klik op 'lees meer' voor het vervolg]

 

Na sprong moest hij op de laatste toestel turnen (te weten, de brug). Dus hij moest alles op alles zetten om op plaats 2 of 3 te eindigen. Zijn trainer Gregor Martes en Simon waren er al stiekem een beetje vanuit gegaan dat hij 2e of 3e zou worden na zijn brug oefening. Maar toen werd het heel spannend .... en bij de prijsuitreiking werd omgeroepen: “Nederlands kampioen van 2015: Simon Deelstra, van gymnastiekvereniging UDI-Warga”. Wat een mooi moment! Wat een kippevel moment! Wat knap, wat een prestatie!!!!!!! Ook van jouw trainer Gregor Martes!

Simon we zullen vast nog vaak van je horen...en ús Epke kan zijn borst maar nat maken!

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.