logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

WERGEA - De voorbereidin­gen zijn in volle gang en extra trainingen zijn ingelast. Zater­dag 9 juni wordt in sportcom­plex De Twine in Grou de UDI Uitvoering 2007 gegeven.

WERGEA - De voorbereidin­gen zijn in volle gang en extra trainingen zijn ingelast. Zater­dag 9 juni wordt in sportcom­plex De Twine in Grou de UDI Uitvoering 2007 gegeven. De uit­voering heeft als thema Citius, Altius, Fortius, La­tijn voor sneller, hoger en sterker. Alle 200 leden van gymnastiek­vereniging UDI uit Wergea doen mee om er een onvergetelijke avond van te maken.

Twee jaar gele­den mocht de uitvoering van UDI  rekenen op 500 bezoekers, wat een file tus­sen Wergea en Grou veroor­zaakte. 'Het stroomde maar binnen', herin­nert Gert van der Veen (26), leider van drie groepen zich. "De gym­zaal was eigen­lijk gewoon te klein, ik zag zelfs mensen weer weglopen", weet ook leider Gregor Martes (21) nog. Uit bescheidenheid zeggen de jongens dit jaar al tevreden te zijn met 300 bezoekers. "Maar we hopen na­tuurlijk op een volle zaal. En een file, net als twee jaar geleden."

Naast het bezoekersaantal is er de afgelopen jaren meer veranderd in de uitvoering van UDI. Gert: "Elk jaar wordt de uitvoering weer ietsje uitgebreider. We zijn begonnen met het toevoegen van een paar decor­stukken en een paar poppen. Dit jaar hebben we meer decor, meer podia, meer poppen, een andere tribuneopstelling, muzikale opvul­ling en ga zo maar door." Gregor: "Ook hebben we de traditionele openingsmars vervangen door een openingsceremonie, de hele vloer vol gymmende kinderen. Daarmee laten we zien dat UDI vernieuwend is, maar houdt van tradities."

 

De leden van UDI Warga zijn druk aan repeteren voor de uitvoering. (Foto: Pier van der Heide).

 

Burgemeester Ella Schadd-de Boer en haar wethouders hebben al toegezegd te komen. Aan deze eregasten wil UDI laten zien dat sport meer is dan een paar uurtjes bewegen. Sport speelt een grote rol in het leven van veel inwoners van de gemeente Boarnsterhim. Leiders Gregor en Gert hopen dat de gemeente het belang van sport inziet, waardoor er in de plannen voor een multifunctioneel centrum in de gemeente, ook een plekje komt voor de sport.

De vereniging wil dolgraag de uit­voering weer in de eigen gymzaal houden, maar die is daarvoor veel te klein. Dit is het laatste jaar dat voor de uitvoering wordt uitgewe­ken naar De Twine in Grou.

Zelfs als het materiaal voor het volgende onderdeel van de show wordt klaargezet, hoeft het publiek zich niet te vervelen. UDI heeft zangeres Agnes Sambrink bereid gevonden deze ruimte op te vul­len. Het muzikantenvak werd Ag­nes Sambrink door haar muzikale ouders Pier Sambrink (accordeonist) en Anneke Douma (zangeres) al vroeg bijgebracht. Op zestienja­rige leeftijd werd ze beroepszange­res.

Als leadzangeres van een popgroep toerde ze door binnen- en buitenland, waarna ze solo een album op­nam in de Verenigde Staten. In 1998 was Sambrink de meest gevraagde artiest van het noorden. Op de site van artiestenbureau Starhunter, waarbij Sambrink is aangesloten, valt te lezen dat zij van 'iedere gewone party een spektakel maakt'. Dubbel spekta­kel dus, van UDI en van Agnes.

Niet alleen de kinderen van UDI steken extra uren in de uitvoering, ook bijna zeventig ouders helpen mee met de voorbereidingen. Me­nig ouder klust mee aan decorstuk­ken. De donderdagavond voor de uitvoering wordt er een 'UDI laat je horen'-geluidstocht door Wergea gehouden.

Gert:'Alle kinderen nemen iets van huis mee waar ze geluid mee kunnen maken. Zo willen we alle Wergeasters naar De Twine krijgen en de bewoners van Boarnsterhim duidelijk maken hoe belangrijk en leuk de sport voor ieder mens is.'

UDI Uitvoering 2007, zaterdag 9 juni, 17.00 uur in De Twine te Grou.

(bron: Mid Frieslander dinsdag 29 mei 2007 wmm)

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.