Een lange en koude winter en toch niet schaatsen? Afgelopen winter leek het er veel op. Even was de ijsbaan open en meteen was het een drukte van belang. Maar misschien wilt u wel vaker schaatsen en het ook beter leren. Dat kan. Schaatstrainingsgroep De Pinguïns, de trainingsclub voor de gemeente Boarnsterhim, organiseert trainingen op Thialf in Heerenveen voor verschillende categorieën. De jeugd kan leren schaatsen via het jeugdschaatsen op de binnenbaan, waar de trainers een goed oog op hen kunnen houden. Junioren en senioren rijden op de 400 meter baan.

Voor de senioren is er de keuze om bij de trimmers of bij de wedstrijdschaatsers te trainen. Trimmers trainen op vrijdagavond van 18.45 – 19.45 uur; de wedstrijdrijders kunnen op zaterdag- en zondagmorgen trainen en het komende seizoen op dinsdagavond. Overigens ben je niet verplicht om aan wedstrijden mee te doen als je op deze uren traint. Je mag dan aan wedstrijden meedoen omdat aan het trainingszegel voor deze uren ook een licentie van de KNSB gekoppeld is. Senioren en junioren kunnen ook wedstrijden rijden, zowel de klassieke langebaan afstanden als de marathon.

Denk niet gauw dat u te oud bent. De leeftijd bij De Pinguïns varieert van ca. 6 jaar tot ruim boven de 60. Schaatsen is een sport die je tot op hoge leeftijd met veel plezier kunt beoefenen. Het is een technische sport en dat betekent dat je jezelf heel lang kunt verbeteren.

Interesse? Wacht dan niet te lang. Het seizoen begint niet in oktober, maar de droogtrainingen zijn reeds in mei begonnen. Bovendien worden de opgaven al vanaf juni verwerkt, zodat iedereen half oktober, als Thialf opengaat, beslagen ten ijs kan komen. Voor laatkomers bestaat de kans dat de uren vol zitten. Kijk voor kosten enz. eens op de website: http://www.depinguins.nl. Onder de knop 'Informatie' kunt u heel veel informatie vinden.

Ook kunt u direct contact opnemen met Jan-Lucas Hof, die de ledenadministratie verzorgt. Zijn telefoonnummer is (0566) 65 10 62 of per e-mail: j.hof1@kpnplanet.nl.
Bedrijven
    
Tweets

07-12-2019 18:10
RT @popkoorwergea: Zondag 22 december gaan we weer #Kerstklassiekers zingen in #Wergea. Kom rond half 5 naar De Kleine Buren luisteren naar…


07-12-2019 18:09
RT @vvWarga: Geen vreugdevuur(werk) in Duindorp , maar wel in Wergea. Hier werd WargaWWS JO 19-1 najaarskampioen door met 6-1 van Oudega/ H…


05-12-2019 23:52
RT @popkoorwergea: #kerstkoor #Wergea 22/12 #LytseBuorren #KleineBuren https://t.co/bnHoHBfh59


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.