huisarts moet blijven

Het onderstaande artikel stond op 5 september in de Leeuwarder Courant.
We hebben hier een verkorte versie van gemaakt;

Zeven gezinnen uit Wergea hebben bezwaar gemaakt tegen de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum in de wijk Grut Palma. Zij vrezen vooral voor verkeeroverlast.

De Wergeaster huisartsenpraktijk De Groot (2400 patiënten) zit krap en zoekt al vijftien jaar naar een nieuwe locatie. Dit bleek moeilijk, maar met hulp van dorpenbelangenclubs en de gemeente kwam uiteindelijk de nieuwe wijk Grut Palma in beeld.

Een aantal gezinnen uit de directe omgeving is hier niet blij mee, de mensen die er werken en de patiënten zullen vaak met de auto komen, zo vrezen deze buren. Ook bevoorrading trekt extra verkeer aan. De buren vinden dit te gevaarlijk voor hun spelende kinderen.

Wietse Martens van Pleatslik Belang Wergea sprak zijn irritatie uit over de bezwaren. Zijn dorpsclub staat namelijk achter het bouwplan, net als de dorpsbelangen van Warten en Warstiens. De clubs zijn dolblij dat er een dokter in het gebied blijft, zeker omdat medische zorg op het platteland onder druk staat: "wij willen dat het voorzieningenniveau hier in stand blijft".

bridge breedNieuwe bridgeleden gezocht.

Even voorstellen: ik ben Jaap Tigchelaar, woon in Reduzum en zit in het bestuur van onze bridgevereniging Reduzum en omstreken. Wij bridgen op dinsdagmiddag met veel plezier vanaf half september tot mids april in de kantine bij het sportveld.

Door vergrijzing/overlijden neemt ons ledental af, we hebben nu nog zo'n 40 leden. Graag zouden wij nieuwe leden willen ontmoeten die gezellig met ons willen bridgen.

Voor wie het spel nog wil leren of verbeteren organiseren we een cursus, al of niet in samenwerking met naburige bridgeverenigingen. Bridge lijkt moeilijker dan het is, net als andere sporten,en kan veel vertier geven. Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Bridgevereniging Reduzum e.o, per adres Jaap Tigchelaar, 9008 RA Reduzum, 0640883704 of 0566-601379

Bedrijven
    
Tweets

07-10-2019 21:39
RT @popkoorwergea: Zondag 10 november #korenfestival in #DeBidler #Wergea! #FlowerPowerKoor #WatOars #Ratjetoe #PopkoorWergea https://t.co/


07-10-2019 21:39
RT @popduo: De cd is der sûnt ferline wike, mar wy sille ‘m yn it kommende heal jier noch wol presintearje mei ‘Yn it #Frysk 2 live’ ??. Wy…


07-10-2019 21:39
RT @vvWarga: 7 oktober 2019 gaat de boeken in als de dag dat de nieuwe LED veldverlichting B-veld voor het eerst werd ontstoken. Overigens,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.