logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

hekkemiedepaed ingezaaid

De werkgroep biodiversiteit uit Wergea is bezig om samen met de gemeente Leeuwarden de variatie aan planten/kruiden en grassen te bevorderen aan het Hekkemiedepaed. We hopen dat er veel bijen en andere insecten op af komen.

Dat betekent dat er al een aantal keren gezaaid is met een mengsel van inheemse planten en kruiden aan beide kanten van het fietspad. Denk hierbij aan de rietorchis, de grote ratelaar, wilde peen, dag koekoeksbloemen, pastinaak, wilde bertram en nog een aantal soorten, die van oudsher in dit gebied en op deze grond voorkomen.

De gemeente Leeuwarden heeft het maaibeleid hierop in 2020 aangepast. Ze maaien in verband met de veiligheid een netheidsstrook van 50 cm aan beide kanten van het fietspad.  

Daarnaast wordt er op 3 gebiedjes naast het fietspad gewerkt aan meer biodiversiteit. Dit is eveneens een kwestie van de lange adem om meer variatie te krijgen.

Maar het kan als we rekening met elkaar houden en samenwerken. We hebben al mooie voorbeelden gezien.
U kunt ons helpen door op het fietspad te blijven of door alleen de netheidsstroken te gebruiken. Dan krijgen de zaden de ruimte om te ontkiemen en te groeien.

Onze dank voor uw medewerking.

Wij wensen u/jullie allen een bloemrijke zomer toe.

 

Voorbeelden van bloemen die hier hopelijk gaan groeien en bloeien:

hekkemiedepaed rietorchis

Rietorchis

 

hekkemiedepaed ratelaar

Ratelaar

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.