Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

bushalte kerkbuurt

De plaatselijke belangen van Warten en Wergea zijn al vele jaren in de slag met Arriva, Gemeente en Provincie voor een beter, frequenter openbaar vervoer naar onze dorpen.

Nu Warten het eindpunt is van lijn 22 en de lijn niet meer, zoals vroeger, is doorgetrokken naar Burgum en verder naar QuatreBras is de dienstverlening van Arriva duidelijk versoberd. De afgelopen jaren zijn er nog wel verschillende overlegeggen geweest om de concessie aangepast te krijgen, maar het aanpassen van de concessie was helaas onbespreekbaar. Nu is er weer zo een moment aangebroken dat de concessies van het Openbaar Vervoer worden vernieuwd en straks weer voor vele jaren zullen gaat gelden. Een moment dat zich eenmaal per ca. 10/15 jaar voordoet.

Afgelopen augustus zijn we daarom met Arriva, Gemeente en Provincie om de tafel gegaan om onze wensen aangaande het openbaar vervoer naar onze dorpen neer te leggen en mogelijkheden te bespreken.

Het volgende is daarbij afgesproken:

  • Op korte termijn, dit najaar, bekijken of de huidige diensttijdenregeling aanpassing behoeft. De eerste bus 6:12 uur lijkt nauwelijks nog bezet terwijl er bij de scholieren de wens leeft voor een eerdere middag-bus terug uit Leeuwarden. De eerste bus terug gaat nu om 14:32 uur.

VRAAG AAN U; Is het een optie om de 1e bus van 6:12 uur te laten vervallen met daarvoor in de plaats een extra bus in de middag?

  • Voor de midden lange termijn zal worden bekeken of een aantal ritten met een kleinere bus volstaat. Het geld dat dat uitspaart kan wellicht een extra rit opleveren.
  • Voor de langere termijn, denk aan 2025 e.v., bekijken of de dorpen logischer wijze kunnen worden meegenomen in een (stadsdienst)lijn in en rond de wijken Techum en Middelsee.

We zijn zeer nieuwsgierig naar uw standpunt aangaande punt 1.

Een wijziging zou deze zomer al zijn beslag kunnen krijgen.

Namens

Wurkgroep OV-Wergea, Wietse Martens (wietse.martens@gmail.com)

Dorpsbelang Warten, Henk-Jan de Lange (dbwarten@gmail.com)

Bedrijven
    
Tweets

27-01-2021 19:54
RT @wimdaniels: Vanavond rustige avondklokavond voorspeld vanwege de 3e aflevering van 'Het dorp', NPO1, 21.55 uur, Omroep Max. We zijn o.a…


20-12-2020 19:45
RT @popduo: Noch in pear dagen om te stimmen foar de #Frysketop100. Stim op Weima & van der Werf... #Do #tKomtAltydWolGoed https://t.co/hlj


20-12-2020 19:45
RT @BakkerijdeBoer: Heeft u uw kerst bestelling al doorgegeven? Dit kan t/m dinsdag 22 december 18:00 bij ons in de winkel of telefonisch.…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.