logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

DE SCHOOLSCHRIJVER


Er zijn veel initiatieven om jonge kinderen het plezier in lezen en taal te laten ontdekken. Daar werk ik waar mogelijk aan mee, want Taal en Lezen verrijkt een mensenleven!


Vorige week had ik hierover contact met ‘De Schoolschrijver’. Sinds twee jaar gaan kinderboekenschrijvers wekelijks naar scholen om met kinderen te lezen, te schrijven en de schatkamer van de jeugdliteratuur te ontdekken! Om daarna contact te blijven houden met de kinderen door met hen te mailen en te bloggen. Dat spreekt tot de verbeelding: zomaar Hans Hagen, Karlijn Stoffels of Lydia Rood in de klas, om er maar eens drie te noemen! In Fryslan zou dit in ieder geval Dolf Verroen in de klas worden…..

 

De stichting “De Schoolschrijver” is opgericht in 2010 en heeft al goede naam gemaakt:. Op de Nationale Voorleesdag, dinsdag 21 januari, leest Minister Jet Bussemaker voor op een school in Amsterdam. Zij wilde dat perse doen op een school die werkt met De Schoolschrijver!!
In 2014 komen er 15  schrijvers op scholen in Amsterdam, Rotterdam en op 5 scholen in de regio, daarna wordt het landelijk uitgerold. Met de provincie Fryslan worden nu gesprekken gevoerd om dit Project van de “Schoolschrijver “ op de Friese scholen te krijgen. En dit steun ik van harte! Heb me dan ook vorige week aangeboden als de Friese ambassadeur van De Schoolschrijver!

Lezen en Taal is belangrijk. Om de wereld en jezelf te kunnen begrijpen. Om de wereld op alle mogelijke manieren te ontdekken. Een van de mooie citaten van Abdelkader Benali, een ambassadeur van De Schoolschrijver: “Kinderen vinden het geweldig om een verhaal te lezen over pratende beren, maar die verhalen kunnen ondertussen ook een manier zijn om ze duidelijk te maken dat er in de wereld heel verschillende mensen en culturen zijn. Het kan ze acceptatie en tolerantie bijbrengen’.

Ik hoop dat veel heiten en memmen/ vaders en moeders,  juffen en meesters en kinderen een kijkje gaan nemen op www.deschoolschrijver.nl. en net zo enthousiast worden als ik! En dat het lukt om heel snel jeugdschrijvers op de Friese scholen te krijgen!

Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer (www.lutzjacobi//twitter.com)

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.