logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

 

NIEUWE OPVANG VOOR THUIS-en DAKLOZEN

De Nachtopvang van ZIENN in Leeuwarden is eind vorig jaar verhuisd van het oude bekende gebouw: "De Terp” naar de Oostergoweg in Leeuwarden. Zaterdag 21 maart jl opende ik samen met wethouder Andries Ekhart uit Leeuwarden deze nieuwe huisvesting officieel, op de Nationale Dag van Zorg en Welzijn. Tot mijn genoegen !!

 

De organisatie ZIENN geeft hulp aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Leidraad daarbij is het vinden van de juiste hulp voor de mensen die dit nodig hebben. Samen met zijn of haar omgeving.  Vanuit de missie: hulp, ondersteuning, en dak en pleitbezorging. Zienn helpt en ondersteunt mensen die door allerlei omstandigheden sociaal kwetsbaar zijn, in problemen dreigen te raken, in een crisissituatie raken, thuisloos zijn of onderdak dreigen te verliezen.
Toen ik nog directeur GGD Fryslan was, had ik vele contacten met “De Terp “ over de medische zorg voor dak-en thuislozen.

Op de website van Zienn kun je ‘Hulp’ aanklikken. Daar staat: ‘Heeft u problemen en kunt u nergens terecht? Heeft u geen familie of vrienden om een beroep op te doen? Mist u aansluiting met de hulpverlening? U kunt bij ons terecht’.

Ook in een land waar zorg goed is geregeld kunnen mensen om heel veel redenen tussen wal en schip vallen. En wat dan?  
ZIENN geeft de broodnodige Zorg en Welzijn en ik prijs me gelukkig in een land te leven waar we deze “vangnetzorg” hebben.
Niemand hoeft op straat te slapen.

Lutz Jacobi (www.lutzjacobi//twitter.com)

 

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.