KOREAANSE TELEVISIE.

Zo’n 100.000 jongeren bezoeken jaarlijks de Tweede Kamer. Elke dag zijn er rondleidingen voor groepen jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Zij krijgen een film over democratie volgen een debat en maken nader kennis met een lid van de Tweede Kamer. Dit alles wordt goed geleid en georganiseerd door “ Prodemos”, ons Haagse Huis van de Democratie. Zij beschikken daarbij over tientallen hartstikke leuke- en  enthousiaste jonge gidsen. Ik stel me als Kamerlid vaak beschikbaar voor een nader gesprek met deze scholieren.. Ik vertel dan over het belang van Democratie, over wat-ik- doe als Kamerlid en beantwoord de vele leuke – en originele  vragen! Het is altijd een feestje met deze jongelui!

Afgelopen week was er een Koreaanse filmploeg bij.

Helemaal afgereisd om te filmen hoe intensief wij hier jongeren betrekken bij de Democratie. Wat wij doen schijnt uniek in de wereld .te zijn. Hiervan was ik me niet bewust en  ben er nu extra trots op.
Sowieso trots op onze Democratie. Waarmee we met zijn allen bepalen welke koers we varen.. Wij Nederlanders vinden dat gewoon, De Koreanen niet. Ik ook niet, we moeten het koesteren. Het is en blijft een groot goed.!!

 

Column eind juni 2016
Lutz Jacobi
Lid Tweede Kamer

Bedrijven
    
Tweets

11-09-2019 21:32
Moaie fraachpetearen mei Hendrik, Bert, Janneke en Folkert. En sfearfolle bylden. Iepenloftspul Wergea: It lûd fan… https://t.co/YrGlYosnVh


29-08-2019 22:33
RT @popduo: Van de straat... Zaterdag 24/8 16.30u-20.30u #Bitgum, Kaatsveld Zondag 25/8 15.00u-19.00u #Balk, Badmeester Keimpe Maandag 26/8…


04-08-2019 21:19
Wandelroute langs ateliers en galeries in Wergea https://t.co/7vJekhpgAx


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.