logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

ZELFVERTROUWEN en ZELFVERDEDIGING
 
Deze week kwam het Regeeraccoord. Dit ging gepaard met lof en kritiek. In de Politiek, maar ook bij andere beroepen, maak je het dagelijks mee dat je wordt aangevallen.
Terecht of onterecht, maar dat doet er veelal niet toe. Zelfvertrouwen hebben, vastberadenheid en weerbaarheid, zijn hierbij onontbeerbaar. Dit geldt trouwens voor alle mensen!!! Jezelf hierin trainen, kan een handje helpen.
 
Zo stond ik zondagmiddag bij Sportcentrum De Leeuw in Leeuwarden op de judomat, bij een workshop “Zelfverdediging voor Vrouwen”. Een sportzaal vol met vrouwen deed hieraan mee. Dit aanbod is een initiatief van The Fight for Right Foundation. Doel hiervan is je leren verdedigen tegen psychologisch en lichamelijk geweld. Helaas maar al te vaak bittere noodzaak!
 
Je leert  technieken om je te verweren bij lichamelijk geweld. Persoonlijk vind ik de mentale training het meest van belang. Je houding, een positieve uitstraling is het meest wezenlijke in je leven. Hier moeten we al op jonge leeftijd mee beginnen. Zeker voor onze kinderen is een weerbaarheidstraining een positief fundament voor hun verdere leven. Dus mensen, voor meer zelfvertrouwen en weerbaarheid is af en toe “op de judomat” niet verkeerd.
 
Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer (www.lutzjacobi/twitter.com)
 
 
 
 

 

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.