logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

FRIES VROUWENKWARTET
Het was me het weekje wel in het Haagse. Allemaal spoedberaden en onrust over de effecten van de zorpremievoorstellen van het nieuwe Kabinet.
Uiteraard moet dit zorgvuldig worden beoordeeld en moeten de niet gewenste effecten op koopkracht en inkomen gerepareerd worden. 

Maar in deze week vlogen U en mij massa's verschillende berekeningen om de oren. Het was zoveel dat je niet meer wist wie je nog moest geloven en vertrouwen. Uiteindelijk komt er een alternatief voorstel ...en hoop niet dat " deze mediakermis" zich zal herhalen.

 

 Daarnaast werden deze week de nieuwe ministers om mediaredenen tot twee keer toe beëdigd. Dit is " historisch" te noemen, maar kreeg wel het gevoel van " een toneelstukje". Doordat er leden van de Tweede Kamer naar het Kabinet zijn verhuisd, werden er negen nieuwe Kamerleden benoemd.....waaronder de Friezin Aukje de Vries. Hierdoor zijn er nu vier vrouwen uit Fryslan in de Tweede Kamer. En ook dit is historisch! Voor het eerst dat er bijna een handvol Friezinnen ons vertegenwoordigen in Den Haag!


Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat over het leven op en rond het Binnenhof.

Lutz Jacobi, lid tweede Kamer (www.lutzjacobi/ twitter.com)

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.