logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

BEGROTING NATUUR
Afgelopen week was er de laatste begrotingsbehandeling voor 2013. Normaliter worden deze voor de kerst afgehandeld. Door de start van dit Kabinet in het late najaar konden niet alle begrotingen nog besproken worden. Een uitzondering dus.


Als laatste waren Natuur en Landbouw aan de orde. Bij een begrotingsbehandeling geef je je visie op het onderwerp en van daaruit doe je voorstellen aan het Kabinet.
In Den Haag is het daarbij ook van belang om met een paar zaken de media in te duiken zodat de mensen weten wat je gaat doen en waar je voor staat. Ook dit keer is dit weer gelukt.
 

Vind dat we met dit Kabinet weer vaart moeten maken met investeringen en het ontwikkelen van mooi landschap en natuur. Ook bedrijven en organisaties gaan beseffen dat natuur van wezenlijk belang is voor onze welvaart en ons welzijn. Zij kunnen ons helpen door tijdelijk voor te financieren voor natuur- gebiedsverbeteringen, zodat dit sneller voor elkaar komt. Zoals bijvoorbeeld voor het herstel van een beekdal, waarmee ook de recreatie wordt versterkt. Heb aan het kabinet voorgesteld om hiervoor een “leningartikel”op te stellen.


Daarnaast heb ik gepleit voor behoud van de titel / status van Nationale Parken en het vereenvoudigen van alle diverse subsidieregels voor bijvoorbeeld schaapskuddes en wandelnetwerken. Minder bureaucratie waar het maar kan!


Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer. (www.lutzjacobi/twitter.com)


 

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.