logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

EINDE VOETTOCHT
Herinnert u het zich nog? Ruim een jaar geleden liep ik met een man uit Zeeland door Fryslan , vanwege zijn voettocht door Nederland. Iedere donderdag en vrijdag liep hij met mensen een deel van zijn tocht, door weer en wind.

Op 3 februari 2011 vertrok hij vanuit Kats, Zeeland. Hij deed deze voettocht om te praten met de postbode, visser, marktkoopman, huisvrouw, schoolmeester, boer, bouwvakker, monteur …… Wie zijn deze mensen, waar maken ze zich zorgen over, wat zijn hun teleurstellingen en drijfveren? Wat hij zag en hoorde, bracht hem vaak al direct in actie.
Zo bedacht hij tijdens de voettocht een plan voor kleine scholen. Ondertussen is daarvoor reeds een fonds opgericht. Begin februari  is deze voettocht feestelijk beeindigd in Kats.

 

Samen met vele Friezen gingen we in een bus naar Kats om deze Jan Schuurman Hess na zijn lange voettocht daar feestelijk binnen te halen. Zijn verhalen komen nu in een boek.
Volksvertegenwoordigers en wij allemaal lopen geen jarenlange voettocht, maar kunnen hiervan leren.
Het maakt absoluut verschil als iedereen vaker een luisterend oor heeft voor de mensen in eigen dorp en wijk.

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer (www.lutzjacobi/twitter.com)

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.