WVDW v1Maandag 19 mei organiseerde de werkgroep Wergea Voor de Wind een informatieavond over de pilot Duurzame Energie Friesland. Wergea draait hier in mee en zoals we eerder meldden, zijn we aan het onderzoeken of het mogelijk is een windmolen voor en door Wergea te realiseren.

We zijn zelf enthousiast, en de geluiden om ons heen zijn ook positief, maar we wilden graag weten hoe dit project leeft in het hele dorp. De opkomst deze avond was niet heel erg hoog, maar er waren toch een aantal geïnteresseerden op af gekomen. Er werden kritische vragen gesteld en ook werd er waardering voor het initiatief uitgesproken. Dit heeft er toe geleid dat we besloten hebben door te gaan met het project. Er is een presentatie gegeven deze avond en het powerpoint-bestand hiervan is hier te downloaden.

Zoals we tijdens deze avond ook verteld hebben, is het uitdrukkelijk de bedoeling om meningen en bezwaren van bewoners van Wergea en omstreken mee te nemen in de keuzes die uiteindelijk gemaakt moeten worden.

De volgende stap is dat we gaan onderzoeken of er geschikte locaties zijn in de buurt van Wergea. We verwachten dat we vlak na de zomervakantie hierover tijdens een volgende informatiebijeenkomst meer kunnen vertellen.

Mocht u willen reageren op dit project, dan kan dat via wergeavoordewind@outlook.com

We horen graag van u!

 

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.