logo perspektyfOp drempel van de zomer nog een LAST-MINUTE bericht.

Waar stamppot toe kan leiden: Onder het mom van 'eten is weten' zijn de vele aanwezigen destijds vrij gaan uitwisselen over mogelijkheden om het dorp levendig te houden. De werkgroepen: Wonen Wergea, Mienskip Wergea en Vrijwillige Inzet zijn toen, naast andere initiatieven ontstaan.

Gisteren mochten we de vruchten plukken. De resultaten van de enquête moeten nog uitgewerkt worden maar 67% van de enveloppen zijn door u ingevuld en ingeleverd. Wat een compliment, voor de werkgroepen maar ook voor de inwoners van Wergea e.o. zoveel betrokkenheid!!! Er zijn 129 mensen die hebben aangegeven dat ze hun talenten willen inzetten!!! Wergea leeft. De winnaar is.......Wergea! en degene met lotnummer 937

Geld en goederen:

Perspektyf ontvangt van de Gemeente Leeuwarden een geldbedrag per inwoner. Net zoals andere dorpen en de wijken in de stad. U kunt een verzoek voor een geldelijke bijdrage indienen voor een project via het aanvraagformulier op www.wergea.com Tijdens een netwerkbijeenkomst kan de aanvraag toegelicht worden en krijgen de aanwezigen de ruimte om te reageren op deze aanvraag. Perspektyf neemt, als beheerder de reacties mee in de eventuele toekenning. Woensdag gaf gymvereniging UDI toelichting op hun aanvraag Er werd meegedacht over verschillende manieren om de stijgende overhead kosten te kunnen beteugelen.

Jezelf in de vingers snijden doet zeer:

Dat hoeft niet, volgens Bram Louwerse, dorpenmanager. "Voor vrijwilligers, heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Het is een vangnet-verzekering dat de schade dekt als de eigen verzekering dat niet doet. De collectieve vrijwilligersverzekering loopt via Amaryllis"

Wonderen bestaan echt:

Lang geleden is er melding gemaakt van slechte deuren in het baarhûske op de begraafplaats. Er kwam geen reactie. Na een grote diepe stilte van twee jaar waren de oude deuren ineens vervangen door nieuwe hardhouten deuren!

Hierbij een hulpje voor het aanleveren van tekst: Het beruchte blote billen bankje:

blotebillenbank

Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom en Hoe

Er zijn meldingen over:

  • Onderzoek openbaar vervoer
  • Duurzaam Wergea overleg 1 juli gaat niet door
  • Maaibeleid gemeente
  • Werkgroep Welkom Wergea is actief met inhoud tasjes voor nieuwe inwoners.
  • Er staat een smiley aan het begin van het dorp dit is een tijdelijke voorziening voor bewustwording op rijgedrag, voor definitieve plannen is de Werkgroep Veilig Over in gesprek met de gemeente, maar dat neemt tijd.
  • Streven overdracht van PB naar Perspektyf eind 2019

Willem Waldpyk was er ook https://www.omropfryslan.nl/nieuws/891698-wergeaster-dorpsenquete-maakt-veel-los

Namens Perspektyf Ellen Visser 
perspektyfwergea@gmail.com

Bedrijven
    
Tweets

11-09-2019 21:32
Moaie fraachpetearen mei Hendrik, Bert, Janneke en Folkert. En sfearfolle bylden. Iepenloftspul Wergea: It lûd fan… https://t.co/YrGlYosnVh


29-08-2019 22:33
RT @popduo: Van de straat... Zaterdag 24/8 16.30u-20.30u #Bitgum, Kaatsveld Zondag 25/8 15.00u-19.00u #Balk, Badmeester Keimpe Maandag 26/8…


04-08-2019 21:19
Wandelroute langs ateliers en galeries in Wergea https://t.co/7vJekhpgAx


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.