bloeizone verslag april

Graag willen we jullie bijpraten over de zeer geslaagde eerste Bloeizone brainstormsessie die we op zaterdag 23 april gehad hebben. Wat hebben wij veel energie gekregen van deze ochtend!

Er was een goede opkomst van 40 super enthousiaste Wergeasters. Daan Bultje van het Healthy Aging Netword Noord Nederland (HANNN) heeft een informatief en inspirerend verhaal verteld en er werden voorbeelden gedeeld van initiatieven waar in Wergea al aan wordt gewerkt en die passen binnen het gedachtegoed van de Bloeizones. We kregen een zeer smakelijke, plantaardige lunch bereid met lokale Friese ingrediënten. Geïnspireerd door het eten in de Blue zones, waar de Bloeizones op zijn gebaseerd. Gemaakt door 2 fantastische Bloeizone hobby koks.

Klik op "Lees meer:..." om de rest van dit artikel te lezen.

 

 

Rondom de lunch hebben we in groepen gesproken over waar we trots op zijn als Wergeasters, en hoe we er met elkaar voor zouden kunnen zorgen dat Wergea nog meer een Bloeizone wordt.
Wat naar voren kwam was dat we vooral trots zijn op de saamhorigheid in het dorp, dat er een breed scala van activiteiten te doen is en dat we ook trots zijn op de verschillende ondernemers in Wergea. Dat talenten benut worden, en dat aan dit alles jong en oud deelnemen.

Om van Wergea nog meer een Bloeizone te maken zou persoonlijk contact gestimuleerd moeten worden en er zou meer focus kunnen komen op gezonde activiteiten en een gezonde omgeving. Het is het een uitdaging om iedereen te betrekken. Wat zou kunnen helpen is positieve communicatie (noemen wat je wilt bereiken in plaats van wat er mis of niet goed is) en praktische voorstellen. Er zijn prachtige ideeën ontstaan en we zijn erg blij dat we 3 nieuwe leden mogen verwelkomen in onze werkgroep. Dat zijn Marc en Rinette Bulthuis en Anouk Smid. Na de zomer zullen wij weer van ons laten horen, omdat er in de zomer al van alles in de planning staat in het kader van Wergea 600.

Wat we hebben gemerkt in ons verzameling van kennis over Bloeizones is dat je zelf de beste reclame bent om het gedachtegoed van de Bloeizones uit te dragen. We willen graag tips geven hoe je daar zelf op een praktische manier aan kunt bijdragen. Een begroeting op straat is al een mooie manier om te zorgen voor nog meer saamhorigheid en om persoonlijk contact te stimuleren. Wij dragen dat idee dan ook een warm hart toe, goeiedei!

Met een warme groet,

De werkgroep Bloeizone Wergea

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.