EEN KOMEN EN GAAN !!!
 
Het was een roerige week in Den Haag. Eerst was er de presentatie van de Kiesraad over de uitslag van verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer. Zelf kreeg ik ruim 16 duizend voorkeurstemmen en wil hierbij de kiezers bedanken voor dit persoonlijke vertrouwen!!
 
Dan de derde dinsdag in september: De Prinsjesdag. Voor mij is dit de dag van de parlementaire democratie, al sinds 1814 en vol tradities. Het is alle keren weer bijzonder om bij de Troonrede aanwezig te mogen zijn in de Ridderzaal. Het eerste gebouw op Het Binnenhof, gebouwd in de 12e eeuw.
 
In deze zelfde week werd er persoonlijk afscheid genomen van 51 vertrekkende leden van Tweede Kamer, waaronder de voorzitter Gerdi Verbeet…. Voor vele “oud-gedienden” was het “een afscheid met een traan”!
 
Donderdag was er de beëdiging van 51 nieuwe leden van de Tweede Kamer. Deze eed mag in het Frysk worden gedaan………….omdat een eed heel persoonlijk is en de Fryske taal het dichtst bij me is, doe ik deze eed in het Frysk. Met trots!! Was jammer genoeg wel de enige.
 
Nu is de Tweede Kamer “in de startblokken” voor een nieuwe Kabinetsperiode. Hoop op een stabiel Kabinet dat vier  jaar haar werk doet.
lutz Jacobi, lid Tweede kamer.
Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.